Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Positief crypto nieuws: Uitstroom Grayscale Bitcoin ETF vertraagd

Op 11 januari werd in de Verenigde Staten een langverwachte Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) gelanceerd, tot groot genoegen van beleggers. In de eerste periode kochten institutionele beleggers massaal. Tegelijkertijd was er echter ook een aanzienlijke uitstroom, voornamelijk veroorzaakt door de verkoop van een groot aantal aandelen van de Grayscale ETF. Deze verkoop leidde tot een uitstroom van miljarden dollars.

Nu lijkt deze trend echter te keren. De laatste week toont een afname in de totale uitstroom uit Bitcoin ETF’s, wat wijst op een mogelijke stabilisatie of verandering in beleggerssentiment.

Een bemoedigend signaal

Volgens de Europese vermogensbeheerder CoinShares begon de uitstroom voornamelijk bij het fonds van Grayscale. Dit was waarschijnlijk de oorzaak achter de correctie, waarbij de koers even onder de $39.000 kwam. In de laatste week zag met name Grayscale een aanzienlijke uitstroom, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de recente prijsdaling van Bitcoin en andere digitale activa. De totale uitstroom uit Grayscale bedroeg vorige week maar liefst $2,2 miljard. Dit had deels te maken met de aanzienlijke verkopen door de failliete exchange FTX.

Een positieve ontwikkeling is de afname van het totale verlies uit Exchange-Traded Funds (ETF’s). De uitstroom hieruit verminderde de afgelopen week tot $480 miljoen. Tegelijkertijd was er een significante instroom van $1,8 miljard, wat de totale instroom sinds de lancering van de Bitcoin ETF op 11 januari op $5,94 miljard brengt. Voor investeerders kan deze toenemende vraag wijzen op een mogelijke ommekeer in de trend van de dalende koersen die we in de afgelopen dagen hebben gezien.

Komt er een nieuwe ETF?

Binnenkort kan de markt getuige zijn van de introductie van een nieuw Bitcoin (BTC) fonds. Eric Balchunas van Bloomberg verwacht een toename in concurrentie, vooral door de mogelijke lancering van een Exchange-Traded Fund (ETF) door Charles Schwab. Dit is opmerkelijk, aangezien Charles Schwab eerder bekend stond om zijn voorzichtigheid ten aanzien van cryptocurrencies.

Een belangrijk aspect van Schwab’s potentiële ETF is de introductie van opvallend lage beheerkosten. Deze strategie zou een significante impact kunnen hebben op de markt, mogelijk leidend tot een verschuiving in hoe beleggers naar crypto-georiënteerde beleggingsproducten kijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?