Bitcoin

President Biden’s Bitcoin Mok: Foutje of Stille Steunbetuiging?

Op 3 augustus wist president Joe Biden de aandacht te trekken met een opmerkelijke tweet. De tweet bevatte een video waarin hij genoot van een kopje koffie, geserveerd in een mok met opvallende rode ‘laserogen’.

Deze symboliek, een bekend meme onder Bitcoin-enthousiastelingen, ontlokte vreugdevolle reacties uit de Bitcoin-gemeenschap, die het interpreteerden als een teken van steun. Echter, sceptici waren snel om op te merken dat dit in schril contrast stond met de tot dusver kritische houding van de Biden-administratie ten opzichte van cryptocurrency.

Bitcoin-gemeenschap reageert op Biden’s video

Het lijkt erop dat de Amerikaanse president Joe Biden misschien onbedoeld de rol van Bitcoin-ambassadeur op zich heeft genomen. Dit gebeurde in een nieuwe video die bedoeld was om zijn herverkiezingscampagne te promoten.

Op 3 augustus stuurde president Biden een tweet de wereld in met de woorden: “A cup of Joe never tasted better.” Bij deze tweet was een video gevoegd waarin hij te zien is, genietend van zijn koffie uit een mok.

De Bitcoin- en cryptocurrency-gemeenschap reageerde snel en enthousiast op de koffiemok met het gezicht van president Biden, waarin hij is afgebeeld met opvallende rode “laserogen” – een veelgebruikte toevoeging voor Bitcoin-enthousiastelingen bij het aanpassen van hun profielfoto’s.

Hoewel de exacte oorsprong van deze meme niet helemaal duidelijk is, is het gebruik van laserogen ontstaan als een sociale media-beweging om de prijs van Bitcoin naar $100.000 te stuwen tegen het einde van 2021 – een doel dat uiteindelijk niet werd bereikt. Beroemdheden als NFL-ster Tom Brady, Paris Hilton en Elon Musk hebben zich opvallend genoeg met laserogen geassocieerd.

De symboliek achter het gebruik van laserogen is meestal om hun positieve vooruitzichten voor Bitcoin en cryptocurrency’s in het algemeen te benadrukken.

De tweet van Biden zorgde voor een golf van reacties binnen de cryptogemeenschap. Hierin stonden vreugde en amusement centraal, voortvloeiend uit de opvallende en mogelijk onbedoelde vergissing.

“Een verrassende transformatie van Joe Biden tot een Bitcoin-maximalist, inclusief de beroemde laserogen. De critici staan perplex,” zo verwoordde een gebruiker treffend.

Biden’s Mok: Een Foutje of Steun voor Bitcoin?

Veel Twitter-gebruikers zagen Biden’s bericht als een ongeëvenaarde uiting van steun voor Bitcoin. Sommigen suggereerden zelfs dat Biden met zijn actie probeerde de fans van Bitcoin te charmeren.

Toch heeft de Biden-regering in het verleden niet altijd positieve feedback van de crypto-gemeenschap gekregen. Dit komt door hun terughoudende benadering van crypto, inclusief plannen voor belastingen op crypto-miners en beleidsmaatregelen die als ‘anti-crypto’ worden gezien. Daarom is het onwaarschijnlijk dat de mok met de rode laserogen een bewuste verwijzing naar Bitcoin was.

De naam op de mok, “Dark Brandon”, is eigenlijk een grap. Het verwijst naar een meme waarin Biden wordt afgebeeld als een stoerdere versie van zichzelf, vaak gebruikt door zijn supporters om zijn successen in beleid te vieren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Bitcoin stijgt boven $28.000 en klaar voor bull run in Q4 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43