Colombia Flag
Bitcoin

President van Colombia heeft Bitcoin

De Colombiaanse president Gustavo Petro is investeert volgens nieuwe geruchten in Bitcoin. Zou het kunnen dat Colombia binnen afzienbare tijd net als El Salvador overstapt op een Bitcoin-standaard? Opvallend is dat deze geruchten opborrelen op het moment dat Samson Mow van het Bitcoin-bedrijf JAN3 om tafel ging met Gustavo Petro.

Colombiaanse president heeft tenminste 100.000 satoshi

Dat de president van Colombia in het bezit is van Bitcoin lijkt een zekerheid. Waarom? Omdat hij van Samson Mow en JAN3 een wallet heeft gekregen met 100.000 satoshi (0,001 Bitcoin).

Op de bovenstaande foto van Samson Mow is te zien hoe de Colombiaanse president de wallet, in de vorm van een munt, heeft gekregen van de Bitcoiner.

“Dank aan president Petro Gustavo voor zijn warme welkomstbericht. Wij zijn enthousiast om Colombia vooruit te helpen en verlies je Bitcoin niet!”, zo schreef Samson Mow op Twitter.

Gaat Colombia Bitcoin adopteren?

Nu is de vraag natuurlijk of deze ontwikkeling betekent dat Colombia op het punt staat om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel, om daarmee de achtervolging in te zetten op El Salvador.

JAN3, het bedrijf van Samson Mow, is er naar eigen zeggen in gespecialiseerd om overheden te helpen bij dit soort beslissingen en de transitie naar een Bitcoin-standaard.

Volgens lokale media is president Petro in ieder geval bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden en toepassingen voor Bitcoin binnen de nationale economie. Ook zou hij blockchain-technologie op verschillende punten in de samenleving willen toepassen.

Op het moment van schrijven reageert Bitcoin in ieder geval goed op het nieuws, want de koers staat met 1,37 procent in de plus en daarmee op het niveau van 38.323 dollar. Kunnen de bulls de koers nu echt boven de 38.000 dollar houden?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’