Nieuws, Trending

Prijsanalyse 16 oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Tron

De cryptomarkt ziet eindelijk weer volatiliteit. De Bitcoin, Ethereum, Ripple en Tron koersen hebben gisteren een flinke stijging doorgemaakt.


Crash Tether (USDT) laat andere crypto’s opbloeien

De belangrijkste reden, van het stijgen van de koersen, heeft te maken met de stablecoin Tether (USDT). De waarde van de cryptomarkt vloog gister ochtend omhoog naar bijna $220 miljard dollar.

Gisteren waren er geruchten dat verschillende grote crypto exchanges als Binance van plan waren Tether te verwijderen (delisten). Mede hierdoor dumpten USDT beleggers hun tokens. Dit zorgde voor een uitverkoop van de stablecoin en de koers daalde tot onder de $0,90 dollar.

Veel Tether beleggers verkochten dus hun USDT tokens en kochten hiervoor andere cryptocurrencies. Dit heeft gezorgd voor een extra kapitaal injectie in crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple. Hierdoor zagen we de koersen flink stijgen.

De vraag is nu of de grote crypto’s de hoge koersen kunnen vasthouden, of dat ze weer terugzakken naar een lagere koers.


Bitcoin

Bitcoin (BTC) prijsanalyse 16 oktober

De Bitcoin koers is gisteren enorm omhoog geschoten. De koers bereikte op sommige crypto exchanges zelfs een prijs van boven de $7500 dollar. Echter, de enorme stijging hield maar voor eventjes aan. De BTC koers is weer wat teruggezakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $6600 dollar.

bitcoin koers, btc koers

Als de Bitcoin koers boven de $6750 dollar weet te komen deze week zal dat een positief teken zijn. Dit zal betekenen dat de negatieve spiraal verbroken is en we weer naar boven kunnen kijken. Een Bitcoin prijs van $7200 – $7400 lijkt dan haalbaar.

De komende dagen zullen moeten bevestigen of dit inderdaad een punt van ommekeer is, of dat het slechts een korte opleving is. Vooralsnog raden wij aan om je Bitcoins vast te houden met een stoploss op $6000 dollar.

 

ethereum logo

Ethereum (ETH) prijsanalyse 16 oktober

Ethereum zit al een tijdje vast in het bereik van $190 en $240 dollar. De koersstijging van gisteren zorgde even voor een mogelijkheid om uit te breken. Echter lukte het niet om een koers van boven de $240 dollar te bereiken. Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $210 dollar.

ethereum koers, eth koers

Als de Ethereum koers boven de $240 dollar grens uit weet te komen is er een grote kans dat er een nieuwe periode van positiviteit zal aanbreken. De kans is groot dat de Ethereum koers zal stijgen richting de $300 dollar. Echter, als de ETH koers de negatieve trend van de afgelopen tijd doorzet ligt een koers van $165 dollar in het verschiet.

Wij raden dan ook aan om even af te wachten met het kopen van Ethereum en een stoploss te zetten rond de $190 dollar.

 

ripple logo xrp logo

Ripple (XRP) prijsanalyse 16 oktober

Ripple probeert zoveel mogelijk winsten vast te houden van de enorme koersstijging die 3 weken geleden plaatsvond. De Ripple koers steeg toen naar $0,66 dollar. Op dit moment ligt de waarde van 1 XRP token rond de $0,45 dollar. Als de XRP koers deze week tot boven de $0,50 dollar stijgt zou dit een teken van sterkte zijn.

ripple koers, xrp koers

Ondanks het terugzakken van de koers kunnen we nog steeds positief zijn over Ripple. Pas als de koers onder de $0,37 dollar zakt kunnen we spreken over een negatieve trend. Als dit gebeurd is de kans groot dat de Ripple koers tot richting de $0,27 dollar zakken.

Wij raden Ripple investeerders aan om hun tokens vast te houden met een stoploss van $0,37 dollar.

 

Tron logo
Tron (TRX) prijsanalyse 16 oktober

TRON heeft de afgelopen twee weken veel meegemaakt. Zo kwam er een bericht naar buiten dat TRX samen gaat werken met het miljarden bedrijf Baidu. Daarnaast zal TRON door de nieuwe update 200x sneller worden dan Ethereum. Door deze uitspraken is de TRX koers flink gestegen.

tron koers, trx koers

Op het moment van schrijven ligt de TRX koers rond de $0,0246 dollar. Als de TRON koers deze week boven de $0,028 dollar weet te stijgen is dit een teken van sterkte. De kans is dan groot dat de prijs richting de $0,04 dollar zal stijgen.

Wij denken dan ook dat $0,028 een goed punt is om TRON tokens te kopen.