Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 22 oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple en Stellar

Na een bewogen twee weken, waar de stablecoin Tether (USDT) voor opschudding heeft gezorgd, zien we de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Stellar koersen weer terugzakken. In dit artikel vind je een prijsanalyse voor 4 belangrijke cryptocurrencies.


Gebeurtenissen afgelopen weken

De kortstondige val van de stablecoin Tether heeft de cryptomarkt even doen opleven. Door de crash van de stablecoin werden investeerders gedwongen hun Tether (USDT) tokens in te ruilen voor andere belangrijke cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. Hierdoor stroomde er plotseling heel veel extra kapitaal richting de bewegelijke cryptomarkt. De koersen vlogen omhoog maar dit was helaas voor korte duur. De cryptomarkt is na deze korte opleving weer teruggezakt.

Particuliere beleggers hebben de neiging om uit te stappen wanneer de cryptomarkt crasht. Professionele beleggers doen het tegenovergestelde en profiteren van de voordelige prijzen die zo’n crash met zich mee brengt.

Onlangs investeerden Goldman Sachs en Mike Novogratz, $ 15 miljoen in de crypto custody service BitGo.

We verkeren al lange tijd in een vrij stabiele cryptomarkt, maar volgens veel analisten is deze periode van rust bijna ten einde. De crypto analisten verwachten dat de Bitcoin koers de komende week een belangrijke en beslissende stap gaat maken. Is de volgende stap een uitbraak of een teleurgang? Wij zoeken het voor je uit.


Bitcoin

Bitcoin (BTC) prijsanalyse 22 oktober

De Bitcoin koers is er niet in geslaagd om de prijsstijging van vorige week vast te houden. De koers zakt deze week opnieuw tot onder de $6500 dollar, wat er voor zorgt dat de BTC koers in 30 dagen tijd bijna prijsverandering heeft meegemaakt. Deze stabiliteit laat zien dat investeerders hun Bitcoins niet al te lang durven vast te houden tijdens een prijsstijging. Als de BTC koers blijft dalen is de kans groot dat we een koers van $6250 dollar mee gaan maken.

bitcoin koers, btc koers

De komende dagen zal de Bitcoin koers tussen de $6000 en de $6800 dollar blijven. Pas als de BTC prijs tot boven de $6800 dollar stijgt is de kans groot dat we een lange tijd van positiviteit tegemoet gaan. Een koers van $7500 dollar zal dan in het verschiet liggen.

Wij raden aan om de volgende stap af te wachten. Dit betekent dat het verstandig is om je Bitcoins vast te houden en een stoploss in te stellen van $6000 dollar.

 

ethereum logo

Ethereum (ETH) prijsanalyse 22 oktober

Ethereum blijft slecht presteren. De grootste altcoin verhandelt al anderhalve maand tussen de $190 en de $245 dollar. Na een korte opleving van de koers zien we ook de ETH prijs weer terugzakken. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum token rond de $204 dollar. Als de ETH prijs tot onder de $200 dollar grens zakt is de kans groot dat de grootste altcoin door zakt richting het vorige dieptepunt van $170 dollar.

ethereum, eth koers

Elke kleine koersstijging zal veel weerstand ondervinden. Ethereum investeerders zullen genoegen nemen met kleine winsten wat het lastig maakt een langdurige koersstijging mogelijk te maken. Pas als de ETH koers tot boven de $250 dollar stijgt kunnen we spreken van een prijsuitbraak.

Volgens ons is het verstandig om in te stappen in Ethereum als de koers de $250 dollar grens is gepasseerd.

 

ripple logo xrp logo

Ripple (XRP) prijsanalyse 22 oktober

De Ripple koers ligt op het moment van schrijven rond de $0,453 dollar. 3 maanden geleden verhandelde een XRP token ongeveer voor dezelfde prijs. In augustus zakte de Ripple koers tot onder de $0,25 dollar. Ripple was enorm veel waarde verloren, maar daar kwam in september verandering in.

De koers schoot plotseling omhoog toen het xRapid platform gelanceerd werd. Daar kwam ook nog eens bij dat één van de grootste Amerikaanse banken genaamd PNC liet weten dat het de internationale betalingen van al haar klanten gaat verwerken via het RippleNet. De koers steeg tot boven de $0,60 dollar. Sinds dat moment is de Ripple koers iets teruggezakt tot een koers van $0,45 dollar. Toch heeft de enorme prijsstijging ervoor gezorgd dat Ripple 1 van de best presterende cryptomunten van de afgelopen maanden is.

ripple koers, xrp koers

De vraag is nu natuurlijk of Ripple de aankomende weken het sterke koersverloop door kan zetten. De grafieken geven aan dat wanneer de Ripple koers tot boven de $0,50 dollar grens stijgt, we een lange periode van positiviteit tegemoet gaan. Zakt de XRP koers tot onder de $0,37 is de kans groot dat de Ripple koers zijn maandelijkse winst in zal leveren.

Ook Ripple investeerders raden wij aan om hun XRP tokens geduldig vast te houden met een stoploss van $0,37 dollar.

 

stellar-lumens-logo
Stellar (XLM) prijsanalyse 22 oktober

Tot slot analyseren de Stellar (XLM) koers. Stellar is, net zoals Ripple, een cryptocurrency die de laatste tijd goed presteert. Op het moment van schrijven ligt de Stellar koers rond de $0,241 dollar. Begin deze week lag de Stellar koers nog rond de $0,22 dollar. Door de stijgende koers van afgelopen week blijven wij positief over XLM.

stellar koers, xlm koers

Als de Stellar koers deze week af weet te sluiten boven de $0,25 dollar zou dat een teken van sterkte zijn. We kunnen dan spreken van een teken van langdurige positiviteit. Een XLM koers van boven de $0,30 ligt dan in het verschiet. Echter, als de Stellar koers deze week onder de $0,20 dollar zakt zou dat een teken van zwakte zijn. De koers zal dan kunnen zakken tot de $0,18 dollar.

Volgens ons is Stellar (XLM) deze week dus een goede aankoop. Het is verstandig om een stoploss in te stellen van $0,20 dollar.

 

Live Crypto koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina ‘Crypto koersen’. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van de belangrijkste 40 munten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.