Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 4 oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin

De cryptocurrency lijkt een beetje vast te zitten deze week. De Bitcoin koers blijft rond de $6500 hangen. Maar zoals bijna altijd betekent een stabiel koersverloop dat er een koersverandering in de lucht hangt. De vraag is of deze positief of negatief gaat uitpakken. 


De gebeurtenissen van afgelopen week

Een belangrijke gebeurtenis van deze week is dat investeringsbedrijf ‘Tiger Global’ de onderhandelingen af aan het ronden is om een belang in Coinbase te kopen. Coinbase is het grootste Amerikaanse cryptocurrency bedrijf, met een waarde van ongeveer $8 miljard dollar. Tiger Global is van plan een belang van zo’n $500 miljoen dollar te kopen. Doordat het investeringsbedrijf Tiger Global een gerenommeerd bedrijf is zal de investering wel eens de aandacht kunnen trekken van andere investeringsfondsen.

Terwijl we een dalende cryptomarkt mee maken, wat de individuele investeerders afschrikt, zien we grote institutionele spelers juist investeren. Uit een rapport blijkt dat institutionele investeerders dit jaar al zo’n $3,9 miljard dollar in cryptocurrency en blockchainfirma’s hebben geïnvesteerd. Dat is een toename van 280 procent ten opzichte van 2017.

De cryptomarkt heeft echter nog grote probelemen van cryptobots. Deze manipuleren de cryptocurrency prijzen en dat is schadelijk voor kleine investeerders.


Bitcoin

Bitcoin (BTC) prijsanalyse 4 oktober

De Bitcoin koers lijkt deze week in een neerwaartse spiraal terecht te zijn gekomen. De vraag is of BTC deze spiraal kan doorbreken en de stap richting een koers van $7000 dollar kan zetten. Hoe langer de BTC koers onder de $7000 dollar blijft, des te groter wordt de kans op een langdurige neerwaartse spiraal. In deze negatieve trend zal de Bitcoin koers pas weer ondersteuning vinden rond de $6000 dollar.

bitcoin koers, btc koers

Deze week is een belangrijke week voor de Bitcoin koers. Zoals we eerder in dit artikel beschreven volgt er na een periode van stabiliteit altijd een flinke prijsbeweging. Een koersstijging tot boven de $6800 dollar zal een teken van sterkte zijn. De kans is dan groot dat de BTC koers tot richting de $7400 dollar zal stijgen.

Wij raden Bitcoin investeerders aan om hun Bitcoins niet te verkopen en een stoploss in te zetten van $5900 dollar.

 

ethereum logo

Ethereum (ETH) prijsanalyse 4 oktober

De Ethereum koers ligt sinds 14 september stabiel tussen de $200 en $250 dollar. Ook bij Ethereum is het wachten op een nieuwe prijsbeweging. Voor een nieuwe langdurige opwaartse trend is een Ethereum koers van boven de $300 dollar nodig. Pas als deze grens overschreden is een langdurige koersstijging bevestigd.

Ethereum koers, eth koers

Aan de andere kant is de grens van $200 dollar belangrijk om in de gaten te houden. Als de koers onder deze grens zakt is de kans zeer aanwezig dat de ETH koers het recente dieptepunt van $167 dollar gaat testen. Wij raden aan om te wachten met kopen van Ethereum totdat er een duidelijke indicatie is welke kant de markt zich op gaat bewegen.

 

ripple logo xrp logo

Ripple (XRP) prijsanalyse 4 oktober

Op dit moment ligt de Ripple koers rond de $0,54 dollar. Dat betekent dat de XRP koers enorm is gestegen de afgelopen maand. De 20 daagse trend duidt echter aan dat het mogelijk is dat de Ripple koers daalt tot $0,43 dollar. Daar ligt namelijk een sterke ondersteuning.

ripple koers, xrp koers

Na een periode van rust, die we deze week meemaken, is de het goed mogelijk dat we opnieuw een scherpe prijsverandering meemaken. Ripple kan haar opwaartse trend hervatten als de koers tot boven de $0,62 dollar stijgt tijdens de volgende prijsbeweging.

Vooralsnog zijn de tekenen zeer positief voor XRP. Ripple bevindt zich nog steeds een een langdurige opwaartse trend. Wij raden dan ook aan om Ripple niet te verkopen en de stoploss op $0,42 dollar te zetten.

 

litecoin logo

Litecoin (LTC) prijsanalyse 4 oktober

De Litecoin koers blijft vrij stabiel tussen de $49 en de $69 dollar. Een periode van rust toont aan dat na een lange negatieve trend de verkoop is uitgeput. Toch duid de stabiliteit deze week ook aan dat de kopers nog niet het vertrouwen terug hebben om met volle overgave in Litecoin te stappen.

litecoin koers, ltc koers

Door kleine, scherpe prijsstijgingen en dalingen is LTC zeer aantrekkelijk voor daytraders. Er is veel winst te boeken als je op het goede punt in en uitstapt. Pas als de Litecoin koers tot boven de $69 dollar stijgt kunnen we spreken van een nieuwe opwaartse trend. Als de koers tot onder de $50 dollar zakt zal de negatieve trend worden hervat.

Wij raden aan te wachten met het instappen in Litecoin, tenzij je een ervaren daytrader bent. Dan zijn hier flinke winsten te behalen.

 

Live Crypto koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina ‘Crypto koersen’. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van de belangrijkste 40 munten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.