Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 9 April: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

Na een enorme crypto prijsstijging afgelopen week zien we de cryptomarkt deze week stabiliseren. Maar wat wordt de volgende stap? Is de negatieve trend voorgoed doorbroken of zakt de koers weer terug? In deze prijsanalyse omschrijven we de belangrijkste cryptocurrency koersen en geven we onze mening over hoe de markt ervoor staat.


Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Na de recente prijsstijging geeft een belangrijke indicator deze week aan dat er een overbought niveau is bereikt. Deze werd voor het laatst gezien in december 2017. Meestal resulteren deze overbought levels in een grote crash. Mike McGlone van Bloomberg verwacht dan ook dat we spoedig een koersdaling zullen zien.

Toch hoeven dergelijke signalen helemaal niet te kloppen. Het duurt vaak lang om het sentiment te veranderen. Zo is het lastig om traders weer bullish te laten denken, wanneer en een langdurige bearmarkt is geweest. Tijdens zo’n bearmarkt is het veel gemakkelijker om overbought levels te bereiken dan dat het is na bullrun van december 2017. Het is daarom helemaal geen uitgemaakte zaak dat er een koersdaling aan zit te komen.

Een kleine correctie of consolidatie periode is mogelijk, maar een koersdaling tot het jaarlijkse dieptepunt is zeer onwaarschijnlijk.

Door de enorme prijsstijging van afgelopen week schoten het aantal ‘Bitcoin’ zoekopdrachten omhoog. Deze term werd 3 keer zoveel gegoogeld dan een week geleden. Dat betekent dat er nog steeds veel interesse is in de digitale munt.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 9 april

De Bitcoin prijs steeg gisteren even tot boven de $5300 dollar maar slaagde er niet in om dit niveau vast te houden. Echter, de Bitcoin koers is de afgelopen vijf dagen geleidelijk gestegen en dat is een goed teken. Als er niet snel een correctie komt zullen steeds meer traders instappen. Daarom zou een lijkt een prijsstijging richting de $5700 aannemelijk.

 
prijsanalyse 9 april bitcoin


Aan de andere kant, als de Bitcoin koers naar onder corrigeert, zal de munt pas steun vinden rond de $4800 dollar. Als deze ondersteuning breekt is een prijsdaling richting de $4200 dollar mogelijk, wat een kritieke grens is.

Wij verwachten een kleine correctie of consolidatie periode van een paar dagen, waarna de koersstijging weer door zal gaan. Wel raden we aan een strakke stoploss rond de $4750 te plaatsen.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 9 april

Ethereum heeft een goede week achter de rug. De munt brak op 7 april de het weerstandsniveau van $167 dollar. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ethereum pas rond $220 dollar tegen een sterke weerstand aanloopt. Wij verwachten dan ook dat ETH richting deze weerstandsgrens gaat stijgen.

 


Onze positieve verwachting zal ongeldig verklaard worden als Ethereum tot onder de $167 dollar zakt. Als dit gebeurd zal de munt waarschijnlijk dalen tot onder de $150 dollar. Aan de pennant te zien (aangegeven in de afbeelding) zal Ethereum snel een beslissing maken. Een uitbraak uit deze pennant zal een indicatie zijn wat er gaat gebeuren met de prijs.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 9 april

Ripple ziet de afgelopen drie dagen een vrij stabiel koersverloop. Het is een goed teken dat XRP boven de $0,35 dollar grens blijft. Echter, het falen om de prijs verder te laten stijgen toont een kopersgebrek aan.

 
prijsanalyse 9 april ripple


Als de munt niet snel uit weet te breken ligt een koersdaling naar $0,33 dollar voor de hand. Dit is een belangrijk ondersteuningsniveau. Als Ripple vanuit dit niveau verder stijgt zou het een teken van sterkte zijn. Aan de andere kant zal het een teken van zwakte zijn als XRP door de $0,33 ondersteuning heen zakt. Een prijsdaling richting de $0,28 ligt dan voor de hand.

Aan de andere kant zou het een goed teken zijn als de prijs tot boven de $0,38 stijgt. Als dit gebeurd is een koersstijging naar $0,45 waarschijnlijk.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 9 april

Op 6 april doorbrak Litecoin de $91 dollar weerstand, maar dat heeft niet lang geduurd. De LTC prijs is ligt op het moment van schrijven rond de $88 dollar. Een nieuwe doorbraak van de $91 dollar zou betekenen dat de koers richting de $100 dollar stijgt. Als ook deze grens doorbroken wordt is een prijsstijging naar $160 dollar realistisch.

 


Deze optimistische voorspelling zou ongeldig worden verklaard als de koers tot onder de $80 dollar zakt. Als dit gebeurd is een flinke koersdaling niet uitgesloten. Hierom raden wij een strakke stoploss rond de $80 dollar aan.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 9 april

Bitcoin Cash is vorige week explosief gestegen. Deze week hebben we BCH een poging zien doen om tot boven de $320 dollar te stabiliseren. Dit is niet gelukt waardoor de koers terug kan vallen tot $265 dollar. Als deze belangrijke ondersteuning breekt is een daling tot $240 dollar waarschijnlijk.

 
prijsanalyse 9 april Bitcoin Cash

Als de $265 dollar ondersteuning blijft staan zal BCH opnieuw stijgen. De munt zal dan door kunnen stoten naar $365 dollar. Als ook deze grens doorbroken wordt is een stijging naar $400 waarschijnlijk.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.