Grafische kaart
Blockchain

Prijzen grafische kaart dalen in China na de Merge

De langverwachte overgang van Ethereum naar proof-of-stake heeft gevolgen gehad op de prijzen van grafische kaarten.

Chinese GPU-overvloed

De prijzen voor grafische kaarten zijn in China gedaald tot hun laagste niveau ooit. Dit alles gebeurde na de Merge van Ethereum eerder deze maand. Leveranciers van grafische kaarten hebben gemeld dat de prijzen van high-end grafische kaarten de afgelopen tijd flink gedaald zijn.

Toen ETH-tokens nog gemined konden worden en de bull markt in volle gang was er een enorme vraag naar Nvidia’s GeForce RTX 3080- en 3090-modellen. Volgens handelaren op de elektronicamarkt van Shanghai zijn zowel de vraag en de prijzen de afgelopen drie maanden met bijna 40% gedaald.

Volgens een verkoper liepen de mensen van mining bedrijven tijdens de mining piek met contant geld de winkels binnen en namen alle grafische kaarten mee. Dit is echter veranderd.

Een andere handelaar zei dat de prijzen voor sommige modellen inmiddels onder de aanbevolen verkoopprijs zijn gedaald. Chinese e-commerceplatforms hebben ervaren dat de winkeliers de prijzen van geavanceerde grafische kaarten verlagen in een poging ze door te verkopen.

Bovendien is er ook een bloeiende tweedehandsmarkt voor grafische kaarten. Echter blijven de gamers terughoudend om een kaart te kopen die is gebruikt voor crypto mining.

Ik denk niet dat pc-gebruikers ze willen hebben, maar het is moeilijk om van buitenaf te zien of het een mining kaart was.

Aldus de handelaar.

Het tegenargument is dat de kaarten die worden gebruikt voor mining in een stabiele toestand werken met constante spanningen en voldoende koeling. Dat is beter voor de hardware dan hoge temperaturen- en stroomschommelingen.

Betaalbare grafische kaarten

Nu de hype van crypto mining voorbij is, hebben pc-gamers een reden om feest te vieren. De grafische kaarten zijn momenteel namelijk beter te betalen. Verstoringen van de supply chain hebben er echter toe geleid dat de prijzen hoog blijven in het westen. Hier is er nog steeds veel vraag naar grafische kaarten.

Een andere factor die de prijzen nog verder kan verlagen, is de evolutie van de productlijn en nieuwe modellen die op de markt komen. Vorige week kondigde Nvidia zijn grafische kaartlijn uit de RTX 4000-serie aan. Deze zal vanaf 12 oktober in de winkels liggen. Deze eenheden zullen echter niet goedkoop zijn, aangezien het TX 4090-model een verkoopprijs heeft van $1.600.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving