Amerika, USA, vS
Bitcoin

Pro-Bitcoin kandidaat Vivek Ramaswamy stapt uit Amerikaanse presidentsverkiezing van 2024

De pro-crypto Republikeinse kandidaat Vivek Ramaswamy heeft zijn bijna een jaar durende campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen beëindigd door zich terug te trekken. Op 16 januari kondigde hij tijdens een persconferentie in Des Moines, Iowa, aan dat hij niet langer zijn kandidatuur voor het presidentschap zou handhaven:

“Vanaf dit moment schorten we deze presidentiële campagne op. Er is geen manier voor mij om de volgende president te worden zonder ongewenste ontwikkelingen in dit land te zien plaatsvinden.”

“Er moet een kandidaat zijn die Amerika vooropstelt in deze wedloop,” voegde Ramaswamy eraan toe en verklaarde zijn volledige steun aan voormalig president Donald Trump voor de aankomende verkiezingen.

“In de toekomst zal hij op mijn onvoorwaardelijke steun kunnen rekenen voor het presidentschap. Helaas hebben we vanavond niet de verrassing kunnen brengen die we hadden gehoopt.”

Vivek Ramaswamy’s opkomst in de crypto-arena

Ramaswamy verscheen als een relatief onbekende kandidaat in het presidentiële campagnecircuit, maar verwierf snel steun binnen de cryptogemeenschap vanwege zijn uitgesproken beleidsvoorstellen met betrekking tot Bitcoin en andere digitale activa.

Hij was de enige presidentskandidaat die een beleidskader voor crypto introduceerde. Op 16 november onthulde hij “The Three Freedoms of Crypto”, waarin hij beloofde crypto-ontwikkelaars vrij te stellen van aansprakelijkheid voor de acties van gebruikers van hun code. Daarnaast verklaarde hij dat de beleidslijnen duidelijke regelgevende richtlijnen zouden bieden voor nieuwe cryptocurrency’s en zouden voorkomen dat een federale instantie regels zou opstellen die het gebruik van self-hosted wallets zouden beperken.

Op 6 december 2023 bekritiseerde Ramaswamy fel de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten en haar voorzitter, Gary Gensler, vanwege hun onvermogen om de regelgeving voor crypto’s bij te houden. Hij voegde eraan toe dat het “ronduit beschamend” was dat Gensler voor het Congres niet kon erkennen dat Ether als een commodity moet worden beschouwd.

Leden van de cryptogemeenschap toonden snel hun respect voor de voormalige kandidaat, waarbij Nic Carter, een general partner bij Castle Island Ventures, Ramaswamy prees als de “meest getalenteerde” Republikeinse kandidaat in een generatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Peter Brandt waarschuwt: ‘Drie blinde muizen’-patroon voorspelt verdere Bitcoin daling
Vier redenen waarom de Bitcoin koers binnenkort een flinke stijging kan zien
Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales