bitcoin
Bitcoin

QCP Capital: Bitcoin is korte termijn bearish, lange termijn bullish

Het optimisme over Bitcoin is toegenomen sinds de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank op vrijdag de start van de renteverlagingen aankondigde. Maar de derivatenmarkt wijst volgens de analisten van QCP Capital op twijfel over de richting van de Bitcoin koers. Moeten we ons zorgen maken over verder koersdalingen?

Twijfel in de markt

“Hoewel de stijging van de Bitcoin koers behoorlijk was sinds de toespraak van Jerome Powell tijdens Jackson Hole, laat de geïmpliceerde volatiliteit zien dat er twijfel in de markt heerst”, aldus QCP Capital. Zij verwachten dan ook dat Bitcoin voorlopig binnen een nauwe koersrange blijft handelen.

Die range kleuren ze op de korte termijn in voor het niveau van 62.000 tot 67.000 dollar. Sinds de toespraak van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank tijdens Jackson Hole zien ze bij QCP Capital wel dat veel mensen call-opties kopen (bullish).

Maar die call-opties worden specifiek gekocht voor opties die op de meer lange termijn aflopen. Voor de lange termijn lijken optiehandelaren bullish over Bitcoin, maar dat zien ze nog niet terug in de korte termijn data van de markt.

“We hebben zware verkopen gezien voor calls rond de 100.000 dollar voor maart 2024 en dit kan betekenen dat de markt bullish is, maar op de korte termijn geen koersexplosie verwacht”, zo concluderen ze bij QCP Capital.

Meer puts dan calls op de korte termijn

In het nieuwe rapport van maandag presenteert QCP Capital zelfs een scenario waarin de Bitcoin koers op de korte termijn even in de problemen kan komen. Voor nu is de geïmpliceerde volatiliteit meer gericht op puts (negatief) dan calls (positief), totdat de opties in oktober aflopen.

Wat dat betreft moeten we voor nieuwe koersstijgingen dus nog even geduld hebben, zo lijkt het oordeel van de analisten van QCP Capital te zijn. Dit suggereert namelijk dat de markt zichzelf probeert te beschermen voor koersdalingen op de korte termijn.

“Dat is verrassend, gezien het sentiment overwegend bullish is. Dat wijst er mogelijk op dat de markt hier goed voor gepositioneerd was en dat ze heel snel winst namen door calls te verkopen”, zo vertellen de analisten van QCP Capital verder.

Op het moment van schrijven lijkt de Bitcoin koers inderdaad even in een korte dip te verkeren. Bitcoin gaat nu voor ongeveer 63.000 dollar over de toonbank, terwijl de koers gisteren nog op 64.000 dollar lag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13