Bitcoin crash
Bitcoin

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?

De Bitcoin koers steeg met 65 procent in het eerste kwartaal van 2024 en begon daarmee explosief aan het nieuwe jaar. Nu waarschuwt de handelsfirma QCP Capital dat het feestje in Q2 weleens voorbij kan zijn.

Kan de Bitcoin koers de druk weerstaan en opnieuw naar all-time highs stijgen of krijgt QCP Capital zijn gelijk?

Vertraging na enorme stijgingen in het eerste kwartaal

Analisten houden de adem in nu er dit weekend meerdere belangrijke koersafsluitingen samenvallen. Voor Bitcoin gaat het niet alleen om de weekgrafiek, maar ook om de maandgrafiek en de kwartaalgrafiek. Na een fenomenale start van het jaar blijft de Bitcoin koers net onder zijn all-time high hangen, en heeft het vooralsnog moeite om die te herpakken.

Toch blijft QCP Capital “erg bullish” over het tweede kwartaal. Ze vatten hun argumenten voor nieuwe stijgingen als volgt samen:

  • Blijvende vraag naar fysieke Bitcoin ETF’s (en krimpend aanbod doordat GBTC opraakt)
  • De halving van Bitcoin
  • ETN’s op de London Stock Exchange
  • Mogelijke goedkeuring van een fysieke Ethereum ETF

Maar de analisten van QCP Capital hebben ook twijfels: ”Tegelijkertijd is de rally in Q1 explosief geweest en zien we tekenen van uitputting.” Het voortzetten van de bullmarkt in Q2 is dus allesbehalve gegarandeerd voor Bitcoin.

“Hoewel we bullish blijven, zijn we voorzichtig met leverage en staan we klaar om wat te kopen bij flinke dips,” zo sluit de update af.

Bitcoin op weg naar nieuw record?

Als de koers boven de $61.000 sluit, noteert Bitcoin straks voor de zevende maand op rij een groene maandelijkse kaars. Dat is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van Bitcoin. Het recordaantal groene maanden op rij ligt momenteel op zes. Zou Bitcoin dat in 2024 kunnen doorbreken?

BTC/USD 1-maand grafiek – Bron: TradingView

Het begint ondertussen een hele bijzondere bullmarkt te worden. Meestal zien we na een tijdje wel wat zwakte, maar daar is nu allesbehalve sprake van. Iedere correctie wordt razendsnel opgekocht en de bulls lijken nog altijd in controle over de trend.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten