Anonieme-Hacker
Bitcoin

Ransomware hackers hacken 85.000 accounts voor Bitcoin

Steeds meer hackers lijken zich nu door de hoge Bitcoin prijs te richten op cryptocurrency gerelateerde bedrijven. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat ruim 85.000 accounts gehackt zijn van zowel bedrijven als individuen en dat deze pas worden vrijgegeven wanneer een bepaald aantal Bitcoins overgemaakt zijn.


Toegang tot SQL databases

Hackers hebben binnen weten te treden tot een aanzienlijk aantal SQL databases. SQL, dat staat voor ‘Structured Query Language’, is een programmeertaal die vaak wordt gebruikt voor de opslag en beheer van diverse gegevens op servers of cloudsystemen. Dat SQL regelmatig wordt gebruikt voor dergelijke databases komt vanwege de snelheid ervan, net zoals de lage leercurve die ervan gevergd wordt.

Doordat deze databases online opgeslagen worden, is het voor hackers mogelijk om in deze databases te hacken. Alhoewel er veel gedaan kan worden om de beveiliging hiervan te verhogen, blijft het nooit helemaal veilig. Op deze manier konden de hackers bij een enorme hoeveelheid databases inbreken en vervolgens alle data hier vanaf downloaden. Het gevolg? Accounts van ten minste 85.000 bedrijven en personen zijn nu bevroren.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Hackers zijn brutaal

De hackers blijken ook nog eens brutaal te zijn. Zo hebben ze achter een deel van deze accounts een tijdslot gezet, waardoor de slachtoffers gedwongen worden om binnen een korte tijd, meestal 9 dagen, moeten betalen. De betaling vindt plaats in Bitcoin (BTC). Betalen de slachtoffers niet op tijd? Dan wordt hun database verkocht aan de hoogste bieder, of wordt deze op een andere manier misbruikt.

Slachtoffers zou gevraagd worden om een bedrag van minstens $500 te betalen, in BTC. Doordat de prijs van Bitcoin continu verandert, is de hoeveelheid BTC die hiervoor nodig is ook continu in verandering. Het geldbedrag staat echter vast op ergens tussen de $500 en $600, met een gemiddelde van $550.

Helaas komen dit soort cyberaanvallen steeds vaker voor. Een mogelijke reden hiervoor is de waarde van BTC, die over het laatste jaar enorm gestegen is en zelfs een nieuwe recordhoogte heeft neergezet. Dit in combinatie met de verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid van vrijwel iedere cryptocurrency exchanges en brokers resulteert in hackers die de top cryptocurrency nu als vorm van losgeld gebruiken. Alhoewel er ten minste 85.000 accounts gehackt lijken te zijn, is het op dit moment niet bekend hoeveel daarvan daadwerkelijk het losgeld betaald hebben.


Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?