Bitcoin

Rapper Drake deelt Bitcoin-video met 146 miljoen volgers

De wereldberoemde rapper Drake besloot op dinsdag om een video over Bitcoin te delen met zijn 146 miljoen volgers op Instagram. Het ging om een interview van MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor met CNBC, waarin hij uitlegt waarom Bitcoin zo bijzonder is.

Dankzij dit soort deelacties van mensen als Drake kan Bitcoin nog veel sneller over de wereld verspreiden.

Niet de eerste Bitcoin-boodschap van Drake

Overigens is het delen van deze Bitcoin-video niet de eerste keer dat Drake zich over de digitale munt laat horen. In november 2022 werd bekend dat Drake zijn Bitcoin bewaart op een met diamenten belegde Ledger.

Je moet er maar van houden zullen we maar zeggen… en echt veilig is het natuurlijk ook niet. Al helemaal niet als je hier vervolgens een foto van op de socials plaatst.

Daarnaast is het gewoon niet slim om zoiets thuis te bewaren. Het is veel veiliger om ergens private kluizen te huren en daar je hardware wallet(s) te bewaren.

Als je hem thuis bewaart kunnen eventuele kwaadwillenden je immers altijd met fysiek geld dwingen om hem te openen. Zodoende is het thuis bewaren van een hardware wallet een beetje als het verstoppen van een klomp goud in een oude sok.

Wedden met Bitcoin

Ook is het bekend dat Drake een samenwerking heeft met Stake.com, een casino waar je met Bitcoin kunt wedden. Een aantal dagen geleden onthulde Drake dat hij 615.000 dollar aan Bitcoin had ingezet op de bokser Anthony Joshua, die het opnam tegen Francis Ngannou.

Uiteindelijk trok Joshua aan het langste eind door Ngannou in de tweede ronde van het gevecht tegen het canvas te slaan.

Om die reden ontving Drake een uitbetaling van 1,9 miljoen dollar aan Bitcoin. Die inmiddels alweer een stukje meer waard is dankzij de stijgingen van de Bitcoin koers.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op het niveau van 72.100 dollar. Dat is bijzonder te noemen, omdat de digitale munt gisteren nog een duikvlucht naar het niveau van ~68.800 dollar maakte.

Het begint er bijna op te lijken alsof Bitcoin niet serieus mag corrigeren. Iedere daling wordt vrijwel meteen beantwoord door de bulls.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?