Binance USD, BUSD
Exchange, Regulatie

Rapport: Circle trok bij de NYDFS aan de bel over de reserves van Binance

Naar verluidt heeft de uitgever van de stablecoin Circle een klacht ingediend bij het Department of Financial Services van de staat New York (NYDFS) over de reserves van Binance voordat er maatregelen werden genomen tegen BUSD.

Reserves van Binance ontoereikend

Een rapport van Bloomberg van 13 februari meldt dat Circle NYDFS in het najaar van 2022 heeft gewaarschuwd dat de reserves van Binance ontoereikend waren om zijn tokens te ondersteunen, waaronder naar verluidt stablecoin Binance USD.

Een persoon die bekend is met de zaak zei naar verluidt dat het team van Circle de informatie had ontdekt via openbare blockchain-gegevens.

Circle handelde voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission plannen had om een rechtszaak aan te spannen tegen Paxos, die beweerde dat BUSD een niet-geregistreerd effect zou zijn. Op 13 februari kondigde NYDFS haar eigen regelgevende actie aan en beval Paxos om te stoppen met het slaan van nieuwe BUSD-tokens en benadrukte haar vereiste dat tokens onder haar regime volledig gedekt moeten zijn door contant geld of equivalenten daarvan.

Paxos zei in een verklaring van 13 februari in reactie op de SEC-rechtszaak dat BUSD “geen effect was onder de federale effectenwetten”, en voegde hier het volgende aan toe:

BUSD uitgegeven door Paxos wordt altijd 1:1 ondersteund met in Amerikaanse dollars luidende reserves, volledig gescheiden en aangehouden op externe rekeningen bij faillissement. Wij zullen hierover met het SEC-personeel in gesprek gaan en zijn bereid indien nodig krachtig te procederen.

Regulatie nieuws

Kans voor nog meer crypto ETF’s is klein volgens BlackRock
Verhoogde terreurdreiging en financieringsmethoden onthuld in Singapore
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli