bitcoin crash
Bitcoin

Rapport: Institutionele beleggers lijken te wachten op nieuwe Bitcoin koersval

De institutionele interesse in Bitcoin lijkt momenteel laag te zijn, zoals blijkt uit een belangrijke indicator die vaak wordt gebruikt om de activiteit van grote kopers te meten. Volgens een crypto-analist ziet de situatie er momenteel niet gunstig uit.

De zeven-daagse minting-ratio, een cruciale stablecoin-maatstaf die vaak wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare signalen voor de koopactiviteit van Bitcoin, is in de afgelopen week aanzienlijk afgekoeld.

Markus Thielen, hoofd van onderzoek bij 10x Research, benadrukte in zijn rapport van 16 augustus dat instellingen die eerder de kans grepen om in te stappen toen Bitcoin onder de $55.000 dook via Circle, nu veel terughoudender lijken te zijn om op het huidige prijsniveau de markt te betreden.

Instituties wachten op verdere daling

De institutionele interesse in Bitcoin lijkt momenteel af te nemen, wat duidelijk wordt uit de daling van een belangrijke indicator die de creatie en uitgifte van nieuwe stablecoins meet. Deze maatstaf, die aangeeft hoeveel Amerikaanse dollars worden omgezet in crypto, wordt vaak gezien als een belangrijke aanwijzing voor de koopactiviteit in munten zoals Bitcoin en Ethereum.

In augustus, toen Bitcoin zakte naar $49.472, schoot deze indicator omhoog naar $2,7 miljard, wat wijst op een sterke kapitaalinstroom van instellingen die de dip benutten om in te kopen.

Sindsdien is de indicator echter gedaald naar $1,4 miljard, wat suggereert dat diezelfde instituties nu afwachten en mogelijk pas opnieuw de markt zullen betreden bij een verdere koersdaling.

Met een Bitcoin koers die momenteel rond de $58.400 ligt en futures-handelaren die een verdere prijsdaling verwachten, lijkt de markt voorzichtig te zijn.De Crypto Fear & Greed Index, die momenteel een “Angst”-score van 27 toont, weerspiegelt deze terughoudendheid.

Ondanks deze negatieve signalen, voorspellen sommige analisten dat Bitcoin, ondanks de recente correcties, zijn bull-rally nog tot in het derde kwartaal van 2025 zou kunnen voortzetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13