crash
Bitcoin

Rapport onthult: Slechts 1% van de financieel adviseurs bespreekt Crypto

Een recent rapport van CoreData onthult dat slechts 1% van de financieel adviseurs in Australië actief cryptocurrency bespreekt met hun cliënten.

Deze terughoudendheid is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de juridische risico’s en mogelijke aansprakelijkheden die ontstaan als een investering niet de verwachte resultaten oplevert.

Juridische belemmeringen en gebrek aan data

Een overgrote meerderheid van 89% van de adviseurs heeft aangegeven nooit advies over crypto te hebben gegeven. Een van de grootste hindernissen is het gebrek aan dekking door beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Adviseurs riskeren hoge juridische kosten als cliënten beweren dat hun advies tot financieel verlies heeft geleid. Daarnaast speelt de beperkte beschikbaarheid van betrouwbare historische gegevens en het ontbreken van duidelijke regelgeving een rol in deze terughoudendheid.

Een enorme kans

CoreData wijst op een aanzienlijke kans voor financieel adviseurs om de crypto-markt te verkennen, ondanks de huidige uitdagingen. Een indrukwekkende 67% van de cryptobezitters toont interesse in professioneel advies, wat een sterke behoefte aan deskundige begeleiding in deze snelgroeiende sector onderstreept.

Door expertise op te bouwen in crypto-advies, kunnen adviesbureaus niet alleen nieuwe klantsegmenten aanspreken maar ook hun dienstenaanbod uitbreiden. Dit stelt hen in staat om zowel hun marktbereik als hun invloed binnen de financiële sector te vergroten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten