Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Rapport: verdeling BTC ligt anders dan vaak beweerd wordt

Uit nieuwe data afkomstig van een rapport van Glassnode Insights, toont de distributie van Bitcoin (BTC) op verschillende adressen op het BTC-netwerk de accumulatie en activiteit van whales aan. Volgens eerdere beweringen zou maar liefst 95% van alle BTC in omloop eigendom zijn van slechts 2% van de BTC-accounts wereldwijd. Deze verdeling blijkt toch wat minder heftig te zijn.


Werkelijke verdeling van BTC

Met het rapport wil Glassnode licht werpen op de werkelijke verdeling van BTC over alle netwerkdeelnemers. De huidige statistieken die regelmatig gepubliceerd worden zijn volgens de crypto-monitor dan ook vaak onnauwkeurig en misleidend. Dit probleem willen ze nu oplossen. Volgens de crypto-monitor is de verdeling van alle BTC in omloop vaak veel minder geconcentreerd dan daadwerkelijk beweerd wordt. Sterker nog, BTC zou juist een spreiding hebben gezien in aantal netwerkdeelnemers over de afgelopen jaren, wat suggereert dat die bovengenoemde 2% toch wat te optimistisch berekend was.

Toch stijgt het aantal Bitcoins dat wordt aangehouden door Bitcoin-whales, blijkt uit het rapport. Glassnode benadrukt dat bij het kijken naar deze accounts, simpele Bitcoin-adressen niet als account gezien worden. Dit komt omdat 1 gebruiker meerdere crypto-adressen kan beheren en dit ook niet heel ongebruikelijk is. Ook de crypto-adressen van exchanges en een aantal crypto-miners, waarvan de crypto-adressen regelmatig bekend zijn, zijn niet meegenomen in de telling van de accounts.

Glassnode heeft alle BTC-adressen vervolgens opgedeeld in 7 labels: ‘Shrimps’ (Garnalen, accounts met minder dan 1 BTC), ‘Crabs’ (Krabben, accounts met 1 tot 10 BTC), ‘Octopuses’ (Octopussen, accounts met 10 tot 50 BTC), ‘Fish’ (Vis, accounts met 50 tot 100 BTC), ‘Dolphins’ (Dolfijnen, accounts met 100 tot 1.000 BTC), Whales (Walvissen, accounts met 1.000 tot 5.000 BTC) en Humpback (Bultrug, accounts met meer dan 5.000 BTC).

Naar verluidt is de categorie Shrimp de snelst groeiende en de grootste categorie van het hele BTC-netwerk, met momenteel ruim 96,9% van alle BTC in omloop onder hun beheer. De Humpback-categorie vertegenwoordigt daar in tegen de kleinste groep, met slechts 0,001% van alle BTC in omloop.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Merendeel BTC is eigendom van kleine spelers

Deze data suggereert dat verreweg het grootste deel van alle circulerende BTC eigendom is van de kleinste spelers. Uit data blijkt dat sinds 2017 deze kleine spelers hun BTC-bezit met gemiddeld 130% vergroot hebben.

Dit is dan ook een groot verschil met de beweringen die regelmatig gemaakt worden over dat slechts 2% van de BTC-accounts ongeveer 95% van het circulerende aanbod zouden hebben.

Doordat meerdere financiële instituten nu ook in onder andere Bitcoin stappen, is het logisch dat het aantal BTC-whales hierdoor automatisch ook stijgt. Sinds januari 2020 is het aantal grote entiteiten dan ook met ruim 27% gestegen. De huidige cijfers van 2021 lijken deze trend voort te zetten. Verwacht wordt dan ook dat het aantal BTC-whales zich in de nabije toekomst nog verder zal uitbreiden, maar dat ook het aantal BTC op deze accounts zal gaan toenemen. Het is op dit moment nog niet bekend wat dat met de prijs van BTC zal gaan doen.

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten