Ripple Nieuws

Rechtbank geeft toegang tot Binance-documenten in Ripple’s rechtszaak

Ripple heeft deze week opnieuw een overwinning behaald in zijn eindeloze juridische confrontatie met de Securities and Exchange Commission (SEC).


Verzoek van Garlinghouse ingewilligd

Naar verluidt betrekt de rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en Ripple nu ’s werelds grootste crypto-exchange, Binance. In het bijzonder heeft CEO Brad Garlinghouse een motie ingediend waarin hij om documenten verzocht van Binance Holdings Limited. Dit is de dochteronderneming van Binance op de Kaaimaneilanden. Garlinghouse voerde aan de gegevens van zijn XRP-transacties relevant zijn voor de rechtszaak.

Gelukkig voor het juridische team van Garlinghouse heeft de Amerikaanse rechter, Sarah Netburn, geoordeeld dat Ripple toegang heeft tot Binance-documenten. Als zodanig zal de rechtbank namens Garlinghouse een brief met het verzoek aan de centrale autoriteit van de Kaaimaneilanden bezorgen om bewijs van de exchange af te dwingen.

De beslissing van de rechter komt niet geheel onverwacht. Ze heeft eerder de verzoeken van Garlinghouse en mede-oprichter Christian Larsen ingewilligd om documenten te verkrijgen van Bithumb, iFinex, OKEx, Huobi, Bitstamp en andere internationale uitwisselingen. Bovendien heeft de SEC zich niet verzet tegen het laatste verzoek van Garlinghouse.

Desalniettemin is de uitspraak belangrijk omdat Garlinghouse de beweringen van SEC zo aantoonbaar kan betwisten. De SEC beweert namelijk dat hij een groot deel van zijn XRP-tokens heeft verkocht op Amerikaanse handelsplatforms.


Uitkomst van rechtszaak blijft een raadsel

Het volstaat te zeggen dat de XRP-zaak tegen Ripple tot verontwaardiging heeft geleid in de cryptogemeenschap. Voor nu heeft Ripple veel bedrijfsactiviteiten uit moeten stellen, maar zodra de rechtszaak eindelijk afgehandeld is heeft het bedrijf grootste plannen.

Zo is Ripple een beursgang van plan als de rechtszaak afgedaan is. Alhoewel er in het verleden veel is gezegd, is de uiteindelijke oplossing van de zaak en wanneer deze zal eindigen voor iedereen een raadsel. Sommige schattingen stellen echter voor dat de rechtszaak begin 2022 pas zal eindigen. De beursgang van het bedrijf zal hierdoor wellicht nog even kunnen duren.

Ondertussen zinspeelde een advocaat in de Ripple-gemeenschap onlangs dat Ripple naar tevredenheid de getuigenis had verkregen van een voormalige hooggeplaatste SEC-functionaris die in 2018 zei dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) geen effecten zijn. Hij suggereerde ook dat het bedrijf de informatie uit de afzetting gebruikt om andere mensen die betrokken zijn bij de SEC te interviewen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten