Ripple

Rechter beveelt Ripple om 1 miljoen Slack-berichten te overhandigen aan de SEC

De Amerikaanse rechter, Sarah Netburn, heeft Ripple bevolen om een miljoen ontbrekende Slack-berichten, die verstuurt zijn tussen werknemers, te overhandigen aan de Securities and Exchange Commission (SEC).


Ripple moet toch Slack berichten oprakelen

Ondanks de protesten van Ripple, dat naleving van het bevel zeker $1 miljoen zou kosten, beschouwde de rechter de berichten als cruciaal en uniek bewijs geldt voor de lopende zaak van de SEC tegen Ripple.

De SEC heeft een aanklacht ingediend tegen Ripple Labs en zijn CEO’s genaamd Christian Larsen en Bradley Garlinghouse, voor de verkoop van XRP als een niet-geregistreerd effect.

Ripple stuurde al een deel van de Slack berichten maar dat was niet alles. Vorige maand vertelde de SEC aan rechter Netburn dat de Slack-berichten die Ripple produceerde onvolledig leken. Ripple ontkende aanvankelijk deze bewering, maar herzag haar verklaring door te beweren dat het een fout in de gegevensverwerking was, waardoor het bedrijf slechts een klein aantal van de relevante berichten produceerde en dat er meer dan een miljoen berichten ontbraken.

Volgens de SEC heeft Ripple een groot deel van de belangrijke berichten weggelaten en die moeten nu dus toch opgerakeld worden. Volgens de SEC staat namelijk het volgende in de missende berichten:

“Deze berichten omvatten: (a) discussies over Ripple’s wens om speculatieve handel in XRP te creëren, (b) het effect van Ripple-aankondigingen en inspanningen op, en Ripple’s zorgen over de prijs van XRP, de relatie en het centrale belang van XRP-verkopen voor de algehele activiteiten van Ripple, en (d) de wettelijke status van XRP.”

Ripple voerde aan dat het oneerlijk en onredelijk was om de berichten gedurende vele maanden te produceren. Zeker aangezien dit zeker $1 miljoen zal gaan kosten. Rechter Netburn antwoordde dat de kosten voor Ripple bij het produceren van de berichten niet opwegen tegen hun belang voor de zaak.

“Elke last voor Ripple wordt gecompenseerd door zijn eerdere overeenkomst om de relevante Slack-berichten te produceren, de relatieve middelen van de partijen en het controversiële bedrag”, zei rechter Netburn.