rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

Rechter spoort Ripple en SEC aan om te Schikken

Op 16 april 2024 staat de vervolgrechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de agenda. Echter, het kan zijn dat deze rechtszaak niet doorgaat. Rechter Analisa Torres heeft beide partijen dringend geadviseerd om een schikking te overwegen.

Wat zou een schikking betekenen voor Ripple?

Ripple en de SEC staan voor de mogelijkheid om tot een schikking te komen. Zo’n schikking kan op diverse manieren vorm krijgen. Eén van de opties is dat Ripple een boete betaalt zonder enige vorm van wangedrag te erkennen. Bovendien zou de schikking duidelijke kaders kunnen stellen over de toekomstige behandeling van XRP door regelgevende instanties, en de vraag of het als een effect wordt beschouwd.

Binnenkort staat er een pretrial-conferentie op de agenda, waarbij beide partijen formeel bijeenkomen voordat de daadwerkelijke rechtszaak plaatsvindt. Dit vormt een cruciaal moment voor zowel de SEC als Ripple om een potentiële schikking serieus te overwegen.

De SEC heeft recentelijk enkele tegenslagen gekend, waaronder de uitspraak van 13 juli dat XRP niet als een effect wordt gezien, en een afgewezen beroep. Deze ontwikkelingen maken het wellicht aantrekkelijker voor de SEC om een schikking te overwegen. Ripple, aan de andere kant, heeft al duidelijk aangegeven bereid te zijn tot een schikking, mits er helderheid komt over de regelgevende status van XRP.

Gevolgen voor de XRP koers

Een vroegtijdige schikking zou zo maar grote gevolgen kunnen hebben voor de XRP koers, net zoals we in juli zagen toen de prijs van de digitale munt in korte tijd werd verdubbeld. Of de munt in waarde gaat stijgen en in welke mate hangt wel af van de specifieke voorwaarden van de schikking, zoals boetes of operationele veranderingen.

Als de schikking resulteert in strenge regels en beperkingen voor Ripple, kan dit een negatieve impact hebben op de koers van XRP. Laatstgenoemde lijkt onwaarschijnlijk aangezien Ripple onder die voorwaarden de schikking niet aan zal gaan. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13