Ripple Nieuws

Ripple mag van rechter inzage krijgen in e-mails over merkwaardige toespraak SEC over Ethereum

Ripple heeft een uitspraak gewonnen die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dwingt om e-mails vrij te geven over een toespraak waarin een voormalig functionaris naar verluidt concludeerde dat Ethereum (ETH) geen security is.


Belangrijke overwinning voor Ripple

Ripple heeft een belangrijke procedurele overwinning behaald in zijn strijd met de SEC. Een federale rechter heeft donderdag een oordeel gedaan. De rechter heeft heeft bepaald dat het agentschap niet kan beweren dat e-mails met betrekking tot een historische toespraak uit 2018 over Ethereum bevoorrechte documenten zijn.

De toespraak in kwestie werd gehouden door een voormalige topambtenaar van de SEC, William Hinman. Hij vertelde een publiek dat Ethereum geen security was omdat het voldoende gedecentraliseerd was. Die toespraak staat ook centraal in de rechtszaak waarin de SEC beweert dat Ripple en zijn topmanagers wisten dat de digitale munt van de blockchain, XRP, een effect was dat geregistreerd moest worden bij het agentschap. Toch werd het aan publiek verkocht.

Als onderdeel van haar juridische strategie heeft Ripple getracht bewijs te verkrijgen over hoe Hinman besloot dat Ethereum geen waardepapier was. Dit bewijs zou het bedrijf kunnen helpen om de beweringen van de SEC over de aard van XRP te weerleggen.

Donderdag gaat het om een grotere partij documenten. Aantekeningen van de crypto-expert van de SEC, Valerie Szczepanik worden bijvoorbeeld besproken. De aantekeningen bevatten verschillende beraadslagingen van de SEC. Ook e-mails waarin Hinman en anderen die een concept van de Ethereum-toespraak bespraken zijn onderdeel hiervan.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Harde aanpak van de SEC

De SEC had aangevoerd dat de documenten onder het zogenaamde “privilege” vielen. Privilege is een juridische term dat betekent dat een partij ze niet hoeft te delen met haar tegenstander in een rechtszaak. De SEC beriep zich op het advocaat-cliënt privilege en andere vormen van privilege die bedoeld zijn om overheidsinstanties in bepaalde situaties af te schermen.

U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn was het met de SEC eens wat bepaalde documenten betreft. Ze verwierp echter het argument van de instantie voor meer dan een dozijn partijen andere documenten. In het geval van de e-mails over Hinman’s toespraak, concludeerde Netburn dat het privilege niet van toepassing was omdat de toespraak zijn persoonlijke opvattingen betrof, niet die van het agentschap. Hier is het belangrijkste deel van de beslissing:

Hinman en de SEC geven toe dat medewerkers van het agentschap zijn toespraak bespraken. Maar het blijkt dat deze toespraak ‘slechts bijkomstig was bij de feitelijke beleidsvorming’, (Tigue, 312 F.3d at 80). Er was dus geen sprake van een geen ‘essentiële schakel’ in het overlegproces van de SEC met betrekking tot Ether, (Grand Cent. P’ship, 166 F.3d at 482). Het gevolg is dat e-mails over de toespraak of ontwerpversies geen documenten hebben van agentschappen die voorafgaan aan de besluitvorming. Ook is er geen sprake van beraadslagende documenten die recht hebben op bescherming.”

De beslissing van Netburn zal Ripple nieuwe munitie geven om te gebruiken in zijn juridische verzet. Ook zal de beslissing ten goede komen in de publieke opinie. Hier zijn velen van mening dat in de crypto-industrie de SEC het bedrijf onterecht hard heeft aangepakt. Desalniettemin is de uitspraak slechts een procedurele uitspraak. Het heeft weinig invloed op de grotere kwestie in de zaak. Deze kwestie draait om de vraag of XRP een effect is of niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten