Bitcoin up
Bitcoin

Rekt Capital: Bitcoin maakt langzaam maar zeker transitie naar bullmarkt

Bitcoin begon het jaar 2024 fantastisch met een explosieve bullmarkt waar geen einde aan leek te komen. Uiteindelijk kwam dat einde er wel en bleek dat we na de all-time high van maart niet meer verder zouden stijgen. Inmiddels begint Bitcoin volgens de populaire analist Rekt Capital weer de transitie naar een bullmarkt te maken.

Rekt Capital is bullish

Rekt Capital vertelt aan zijn ruim 82.000 abonnees op YouTube dat Bitcoin op basis van de marktcycli van 2016 en 2020 binnenkort richting nieuwe all-time highs gaat stijgen. “We zijn langzaam maar zeker de transitie aan het maken naar een bullmarkt. We zitten waarschijnlijk al in deze bullmarkt-fase, maar er komt nog een stuk meer aan”, aldus de analist.

Volgens Rekt Capital is de bovenstaande grafiek de enige die je nodig hebt om deze markt te begrijpen. De analist zegt dat Bitcoin kan uitbreken van wat hij een “post-halving re-accumulatiefase” noemt. Die uitbraak zou volgende maand al kunnen komen op basis van de koersgeschiedenis van Bitcoin.

Maar hoe komt Rekt Capital erbij dat we over ongeveer één maand een uitbraak van Bitcoin zouden kunnen zien? Waarom is dat een realistisch scenario voor de digitale munt op dit moment?

Vergelijking met 2020

“Als we over 2020 nadenken, dan zagen we ongeveer 160 dagen na de halving een uitbraak uit de re-accumulatiefase (zie rode box) richting de parabolische fase. We zitten momenteel 126 dagen na de halving en hebben nog iets meer dan een maand te gaan.

160 dagen zou betekenen dat we in september uitbreken. In 2016 duurde het 150 dagen om op dat punt te komen, terwijl het in 2020 dus 160 dagen duurde. Op basis daarvan zou je moeten rekenen op tussen de 150 en 160 dagen”, aldus Rekt Capital.

Vergeet echter niet dat de analist zich hiervoor baseert op slechts twee datapunten. Met dezelfde wijsheid zou je kunnen zeggen dat we pas na 170 dagen uitbreken, omdat het tijdspad van 2016 naar 2020 ook met 10 dagen verlengd werd.

Daarbij hangt een eventuele nieuwe uitbraak van de Bitcoin koers natuurlijk ook van andere zaken af. Denk daarvoor aan de wereldwijde liquiditeit en het macro-economische plaatje dat daaraan gekoppeld is. Als er bijvoorbeeld toch nog een recessie komt, dan zou dat weleens funest kunnen zijn voor de bullmarkt van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom