Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers klaar voor explosie? Historische data wijst op nabije uitbraak

Als we de populaire analist Rekt Capital mogen geloven, dan staat Bitcoin op het punt van uitbreken. In een publicatie van 24 september schrijft Rekt Capital dat de Bitcoin koers historisch gezien tussen de 154 en 161 dagen na de halving uitbrak van zijn her-accumulatierange.

157 dagen geleden

Inmiddels is de halving 157 dagen geleden en zitten we dus in de door Rekt Capital voorgerekende uitbraakzone. “De geschiedenis suggereert dat het ‘uitbraak-tijd’ is voor Bitcoin”, aldus Rekt Capital.

We moeten echter niet vergeten dat Rekt Capital zich hierbij baseert op een hele kleine hoeveelheid voorbeelden. Wat dat betreft kunnen we niet zeggen dat het gaat om een gouden regel of natuurwet voor Bitcoin.

Uiteindelijk is Bitcoin gewoon afhankelijk van de marktomstandigheden en kunnen we de vierjarige cyclus enkel als leidraad gebruiken. Maar iedere cyclus zijn de omstandigheden ook weer uniek.

Zo heeft Bitcoin vanaf zijn geboorte nog nooit een wereldwijde recessie meegemaakt. Dat zou nu in theorie kunnen gebeuren en dan kan een cyclus plotseling een heel ander karakter krijgen.

Een slag om de arm

Gelukkig houdt Rekt Capital zelf ook een slag om de arm. Ook hij geeft toe dat de geschiedenis zich niet altijd op een kopiëren-plakken manier herhaalt. Als Bitcoin dat deze cyclus echter wel doet: “Dan zou Bitcoin de komende dagen moeten losbreken van zijn her-accumulatierange.”

Vervolgens gaat hij in op de maand september. Normaal gesproken is september een slechte maand voor Bitcoin, maar ditmaal haalde de digitale munt zijn hoogste rendement ooit voor de historisch rode maand.

Tot nu toe staat Bitcoin op een rendement van +9% voor september, waarmee het de +6% van 2016 ruimschoots verslaat.

Zo zie je maar dat de geschiedenis een leidraad kan zijn, maar dat je nooit kunt uitgaan van een herhaling van zetten. Iedereen zette vooraf in op een slechte maand en we begonnen ook lastig, maar nu is Bitcoin er toch bovenop gekomen.

Voor nu lijkt Bitcoin dus weer te herstellen en te profiteren van de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van afgelopen woensdag. Maar om echt door te zetten moet Bitcoin richting zijn oude piek van 73.738 dollar stijgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Met 1.100% groei is MicroStrategy de grootste stijger in de S&P 500
Bitcoin (BTC) staat voor cruciale fase, aldus Raoul Pal
Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen