federal reserve
Bitcoin, Regulatie

Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken

De eerste Amerikaanse FOMC-vergadering van dit jaar is gepland om vandaag te worden afgerond en de verwachtingen van de meeste analisten zijn dat de Federal Reserve de rentetarieven met nog eens 25 basispunten zal verhogen. Hoewel de Bitcoin prijs en het grootste deel van de cryptomarkt tot nu toe stabiel blijven, zal er later op de dag waarschijnlijk veel volatiliteit te zien zijn. Dit omdat de voorzitter van de Federal Reserve vanavond bekend zal maken wat de centrale bank van Amerika met de rentetarieven gaat doen.

Kalmte voor de storm?

Op zondagavond steeg de Bitcoin koers naar zijn hoogste punt in vijf maanden tijd, slechts enkele centimeters verwijderd van de $24.000. Echter, voordat het de kans kreeg om terug te keren naar dit niveau, zakte de koers weer in met meer dan 1.500 dollar naar een meerdaagse dieptepunt van $22.400.

Een dag later wist BTC zich weer wat te herstellen, waardoor de grootste cryptomunt ter wereld nu relatief stabiel wordt verhandeld rond de $23.000. Maar aan die stabiliteit kan spoedig een einde komen.

Alle ogen zijn vandaag gericht op de uitkomst van de eerste FOMC-meeting van het jaar. Vanavond zal de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, namelijk de laatste renteverhoging aankondigen. De meeste analisten verwachten dat dit een verhoging van 25 basispunten zal zijn.

Gezien de historische relatie tussen deze gebeurtenissen en BTC, is de kans vrij groot dat er gedurende de dag meer volatiliteit zal ontstaan.

BTC koers stabiel Newsbit

Ook altcoins stabiliseren

Ook de altcoin koersen, stagneren vandaag in afwachting van de aankondiging van de Federal Reserve. Zo ligt de Ethereum koers stabiel rond de $1.580 en de XRP prijs rond de $0,405. Al met al begint de dag voor crypto handelaren dus relatief rustig, maar naar mate de tijd vordert zal er steeds meer spanning ontstaan onder crypto investeerders.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?