inflatie
Bitcoin

Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers

Afgelopen donderdag was een belangrijke dag voor de financiële markten. De Amerikaanse Federal Reserve (FED) kondigde in hun Federal Open Market Committee (FOMC) aan dat zij de rente op hetzelfde niveau zullen houden voor de komende zes weken.

In de beleidsverklaring van de FED werd ook vooruitgeblikt op de rest van het jaar. De FED gaf aan dat we slechts één renteverlaging kunnen verwachten in 2024. Deze aankondiging stelde investeerders teleur, wat leidde tot een dalende trend in de Bitcoin (BTC) koers.

Momenteel ligt de rente in de Verenigde Staten tussen de 5,25% en 5,50%. Tijdens een eerdere FOMC-vergadering hintte de FED op mogelijke verdere renteverlagingen in 2024. Dit werd positief ontvangen door de markt, aangezien een renteverlaging lenen goedkoper maakt, wat gunstig is voor de kapitaalmarkt. Meer geld wordt dan beschikbaar om te investeren, waardoor assetprijzen stijgen.

Deze verwachting is nu volledig getemperd. De autoriteit zet nu in op slechts een renteverlaging van 0,25% in 2024.

Inflatie als reden voor hoge rente

De Federal Reserve houdt de rente hoog om de inflatie in het land te bestrijden. Vorig jaar steeg de inflatie in Amerika, evenals in de rest van de wereld, explosief. Dit leidde tot een recordstijging van de rentetarieven om de prijsstijgingen op de markt tegen te gaan. Aangezien de inflatie nog steeds boven de gewenste 2% blijft, zal de rente in Amerika hoog blijven.

BTC koers daalt

De prijs van BTC bevindt zich de afgelopen dagen in een neerwaartse trend. De aanhoudend hoge rente van de FED zal naar verwachting verdere druk zetten op de koers van de grootste cryptocurrency. Een week geleden handelde de munt nog op ruim $71.500, maar nu is de koers gezakt tot een niveau van $67.000. Dit komt neer op een daling van 5,6% in slechts een week tijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers