koers crasht, koers crash
Bitcoin

Paniek op de markt: Amerikaanse renteverlaging kan Bitcoin koers met 20% laten crashen

Bitfinex claimt dat er een “uitdagende tijd” aankomt voor Bitcoiners, terwijl de Amerikaanse centrale bank zich klaarmaakt om de rentes te verlagen. Volgens Bitfinex kan dat namelijk weleens voor koersdalingen zorgen en niet de boost betekenen waar de markt op hoopt.

Daling van 20% voor Bitcoin door renteverlagingen

“Als ik zou moeten gokken, dan verwacht ik een daling van 15%-20% als de rentes deze maand verlaagd worden, met een bodem van 40.000 tot 50.000 dollar voor Bitcoin”, zo schreven de analisten van Bitfinex in een notitie op 2 september.

Die claims onderbouwen ze door te herhalen dat september historisch gezien een “volatiele maand” is voor Bitcoin. Daarbij voegen de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank volgens hen enkel een “extra laag complexiteit toe, waardoor de volatiliteit wel eens kan toenemen. Deze logica zou echter aan de kant gelegd kunnen worden als de macro-economische omstandigheden veranderen.

Het zijn onzekere tijden voor handelaren”, zo voegen ze toe aan de notitie. De volgende rentevergadering van de Federal Reserve staat voor 18 september op het programma en het sentiment is momenteel nog optimistisch over de renteverlagingen.

Investeerders zien risico-assets als Bitcoin vaak als aantrekkelijker wanneer de rentes lager zijn. Ergens is dat logisch, want nu krijgt men 5% rente op Amerikaanse dollars en straks gaat die beloning zakken. Dat maakt Bitcoin en andere risico-assets aantrekkelijker.

Bitcoin op 56.685 dollar

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers onder de 57.000 dollar. De koers begon te dalen na een zwak rapport over de Amerikaanse industrie, waardoor de zorgen over een recessie weer zijn toegenomen. Met name de traditionele financiële markt werd hard geraakt.

Zo dook het aandeel van Nvidia met bijna 10% omlaag. Normaal zijn het natuurlijk Bitcoin en de cryptomarkt die het hardste dalen, maar daar was ditmaal geen sprake van.

Ditmaal was het de traditionele financiële markt die het meeste moeite had.

Een daling van 20% vanaf de huidige koersen, zoals Bitfinex voorspelt, zou een koers van ongeveer 46.000 dollar opleveren. Rond die koers handelde Bitcoin voor het laatst op 8 februari. Dat is volgens Markus Thielen van 10x Research ook het niveau dat Bitcoin nodig heeft om de bullmarkt te hervatten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt opnieuw $60.000: ‘Deze keer is het anders,’ zegt analist
Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka
Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt