Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Reserves stablecoins op crypto-exchanges nog nooit zo hoog geweest

Stablecoins zoals Tether (USDT) of USD Coin (USDC) hebben een nieuw record neer weten te zetten. Het aantal stablecoin-reserves dat op cryptocurrency exchanges staat, staat namelijk voor het eerst op $10 miljard.


Nieuw record neergezet

Dit blijkt uit nieuwe data van CryptoQuant. Hieruit bleek dat het bezit van stablecoins op cryptocurrency-exchanges gisteren, 28 maart 2021, een nieuw record van $10 miljard heeft neergezet.

Hiermee staat er nu ongeveer 16% van de totale marktwaarde van stablecoins op cryptocurrency-exchanges, gezien het feit dat de marktkapitalisatie van alle stablecoins samen op dit moment circa $63 miljard bedraagt. Het volledige handelsvolume van alle stablecoins samen wordt op circa $88 miljard geschat.


Gebruik van stablecoins aanzienlijk gegroeid

Hiermee worden stablecoins inmiddels aanzienlijk meer gebruikt. Over de laatste twee maanden hebben alle stablecoins samen een stijging van ruim 100% gezien in volumes.

De instroom van stablecoins kunnen mogelijk een korte-termijnindicator zijn van een bullish-actie voor Bitcoin (BTC), doordat het kan suggereren dat eerder buitenspel gezet kapitaal op korte termijn terug gaat naar de top cryptocurrency. Alhoewel dit geen gegeven is, is het over het algemeen wel een positief teken.

De laatste mijlpaal van de stablecoins kan komen doordat de betalingsgigant Visa nu zijn eerste transactie in USD Coin gedaan heeft. Dit heeft de betalingsgigant gedaan via de blockchain van Ethereum (ETH). Mogelijk geeft dit een boost in het gebruik ervan. Toch lijkt de stablecoin-markt steeds massaler geaccepteerd te worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten