Anonymous Hacker
Blockchain

Revolut lanceert crypto stakingdienst in VK en EER

Revolut heeft een nieuwe crypto-stakingdienst geïntroduceerd voor zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Economische Ruimte (EER).

Zachte lancering

Het is benoemingswaardig dat het in eerste instantie om een ‘zachte lancering’ gaat. Dit houdt in dat nog niet alle Revolut-gebruikers in één keer toegang krijgen tot de nieuwe dienst. Het bedrijf is van plan om dit in de toekomst uit te breiden naar meer gebruikers. Om deze reden kunnen voorlopig in ieder geval enkel de gebruikers van het VK en de EER gebruik maken van de nieuwe staking-dienst.

Gebruikers kunnen via de app van Revolut, wanneer ze dit willen, hun crypto uitlenen om hiermee een soort passief inkomen te verdienen. Momenteel zijn de staking-diensten beperkt tot DOT-, XTZ-, ADA- en ETH-crypto-activa met opbrengsten variërend van 11,65% tot 2,99%.

In november van 2017 voegde Revolut cryptocurrency-handelsmogelijkheden toe aan zijn app en sindsdien heeft het zijn crypto-gerelateerde aanbod geleidelijk uitgebreid met functies als crypto-cashback voor premium gebruikers en de mogelijkheid om aankopen te doen met crypto-saldi.

Revolut heeft ook een reeks gratis cursussen geïntroduceerd op basis van blockchain en crypto, en gebruikers die de cursussen voltooien, kunnen gratis tokens ontvangen als beloning.

Wat is (crypto) staking?

Staking wordt alleen ondersteund door cryptocurrencies die gebruik maken van het bewijs-van-inzet consensusmechanisme om te zorgen dat transacties worden geverifieerd en beveiligd zonder tussenkomst van een bank of betaaldienstverlener. Gebruikers die hun cryptocurrencies inzetten, maken hierdoor deel uit van het verificatieproces.

Cryptocurrencies zoals Solana en Ethereum gebruiken staking als onderdeel van hun consensusmechanismen, terwijl Bitcoin dit niet ondersteunt omdat het gebruik maakt van het bewijs-van-arbeid consensusmechanisme.

Volgens altfi.com brengt staking ook bepaalde risico’s met zich mee, waarvoor gebruikers financiële voordelen ontvangen in de vorm van een procentuele beloning over de tijd. Het risiconiveau varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de veiligheid van het stakingplatform of de gebruikte portemonnee, de kans op hacking en de beveiliging van het blockchain-netwerk. Bovendien moeten gebruikers hun tokens weken of zelfs maanden achter elkaar inzetten, afhankelijk van het programma, zonder de mogelijkheid om hun tokens uit te betalen of te verhandelen.

De belangrijkste voordelen van het inzetten van crypto zijn onder andere het verdienen van een passief inkomen en het ondersteunen van cryptoprojecten. In wezen kunnen gebruikers die niet van plan zijn hun crypto-activa te verkopen, deze inzetten om inkomsten te genereren en tegelijkertijd bij te dragen aan de veiligheid en potentiële ontwikkeling van hun favoriete project.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen