Bitcoin

‘RFK Jr. stapt uit presidentsrace en steunt Trump: Bitcoin naar $61.000’

Zojuist werd bekend dat Robert Kennedy Jr. van plan is om uit de Amerikaanse presidentsrace van 2024 te stappen. Niet alleen dat. Hij zou namelijk ook bekendmaken zich volledig achter Donald Trump te scharen. Als reactie op dit nieuws schoot de Bitcoin koers omhoog naar 61.000 dollar.

Kort na dit nieuws deelde RFK Jr. het volgende bericht op Twitter.

Positief voor Donald Trump

Over het algemeen zijn mensen die op Robert Kennedy Jr. zouden stemmen mensen die anders op Donald Trump hadden gestemd. Wat dat betreft is het uitstappen van RFK Jr. voor Donald Trump al een goede zaak.

Daar komt nog eens bij dat er geruchten gaan dat RFK Jr. zich dus ook positief zal uitspreken over Trump en zich achter hem zal scharen voor de komende verkiezingen.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor Bitcoin, want Donald Trump maakte eerder bekend dat hij, mocht hij verkozen worden, van plan is om een Strategic Bitcoin Reserve aan te leggen.

Die reserve zou zich uiten in het in ieder geval vasthouden van de honderdduizenden Bitcoin die Amerika in beslag nam door het oprollen van Silk Road. De Dark Web marktplaats van Ross Ulbricht, die in 2014 werd opgerold door de Amerikaanse overheid.

Trump is weer favoriet

Opvallend is dat de kans van een overwinning voor Kamala Harris naar 46% gedaald is, terwijl dat zeven dagen geleden nog 54% was. Dit gaat overigens om kansen op de betting markets van Polymarket.

Donald Trump is nu met een kans van 52% de grote favoriet om de verkiezingen in zijn voordeel te beslissen. Dat is goed voor Bitcoin, want van de Republikeinen (de partij van Harris) moeten we het als Bitcoiners niet hebben.

Overigens was Trump vroeger ook niet goed voor Bitcoin. Enkele jaren geleden was hij er nog fel op tegen en zag hij weinig waarde in de digitale munt. Daar lijkt hij nu op teruggekomen, maar uiteindelijk moeten we natuurlijk nog maar zien wat daarvan klopt.

Uiteindelijk moet Trump het ook gaan waarmaken als hij in november gekozen zou worden als nieuwe president van de Verenigde Staten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Experts: Crypto blijft in groeifase ondanks snelle stijging in adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde