Bitcoin whale
Bitcoin

Rijkaards kopen in 30 dagen bijna $8 miljard aan Bitcoin

Als we de analisten van Santiment mogen geloven, dan zijn de zogenoemde Whales en Sharks momenteel behoorlijk aan het profiteren van de koersdip van Bitcoin. In een nieuwe post op Twitter schrijft Santiment namelijk dat het aantal wallets met tenminste 100 Bitcoin behoorlijk is toegenomen de afgelopen 30 dagen.

Rijke investeerders kopen Bitcoin

“Terwijl de cryptokoersen momenteel behoorlijk teleurstellend zijn voor investeerders, groeit het aantal Bitcoin whales. In één maand tijd is het aantal wallets met tenminste 100 Bitcoin met 283 stuks toegenomen. Nu zijn er 16.120 van dat soort wallets op het netwerk en dat is het hoogste niveau in 17 maanden.

Santiment ziet ook dat Bitcoin Sharkes, mensen met tenminste 10 Bitcoin, op dit moment flink inkopen. Verder zeggen ze dat Bitcoin Whales en Sharks de afgelopen maand voor 7,863 miljard dollar aan BTC hebben ingekocht.

“Over de afgelopen maand hebben wallets met 10 tot 10.000 Bitcoin samen meer dan 133.300 Bitcoin ingekocht, terwijl kleinere handelaren hun Bitcoin blijven verkopen”, aldus de analisten van Santiment.

Weinig Bitcoin bij de beurzen

Met de data van Santiment komt de populaire analist Ali Martinez tot de conclusie dat de hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen momenteel behoorlijk laag is. Het aantal Bitcoin bij de beurzen daalde met name nadat de koers onder de 60.000 dollar kwam.

“Sommige grote spelers hebben de Bitcoin-dip gekocht! On-chain data van Santiment onthult dat er over de afgelopen 48 uur 40.000 Bitcoin is verdwenen bij de beurzen. Dat getal staat gelijk aan ongeveer 2,40 miljard dollar aan kapitaal”, aldus Martinez.

Op het moment van schrijven is Bitcoin weer richting de 58.000 dollar afgedaald. Wat dat betreft lijkt het koopgedrag van de whales op dit moment nog niet voor de koersstijgingen te zorgen waar zij op hopen.

Het sentiment in de markt is dan ook nog niet omgedraaid. Iedereen is nog wat pessimistisch of in ieder geval voorzichtig over de komende periode. Wat denk jij? Gaan we dit jaar nog richting nieuwe all-time highs met de Bitcoin koers of moeten we vooral geduld hebben de komende maanden of zelfs jaren?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’