Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Rijke beleggers springen massaal op Bitcoin en crypto

Institutionele beleggers, de rijkste investeerders van de markt, springen volgens het laatste rapport van CoinShares massaal op Bitcoin en crypto. Afgelopen week zagen crypto-producten voor institutionele beleggers namelijk de grootste instroom in twee jaar tijd.

Bullish signaal voor Bitcoin

Dat is een signaal voor Bitcoin en crypto dat we enkel en alleen als bullish kunnen interpreteren. Het lijkt erop dat institutionele beleggers zich met hun gigantische kapitalen voorbereiden op de komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en natuurlijk de volgende halving van Bitcoin, die voor april 2024 op de planning staat.

In het laatste rapport van CoinShares kunnen we zien dat institutionele beleggers voor de negende week op rij meer geld in de markt stopten, dan dat ze eruithaalden.

Dat is een positief signaal.

“Beleggingsproducten voor institutionele beleggers zagen afgelopen week een instroom van 346 miljoen dollar, de grootste instroom in deze reeks van negen achtereenvolgende positieve weken voor de industrie”, zo deelt CoinShares.

Ook CoinShares geeft aan dat institutionele beleggers momenteel zo positief zijn vanwege de Spot Bitcoin ETF en om die reden vooral de focus houden op Bitcoin op dit moment.

“Deze run, die werd aangewakkerd door het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, is de grootste sinds de bullmarkt van eind 2021”, zo vertelt CoinShares in het rapport.

Bitcoin is de koning van de markt

Dat Bitcoin de koning van de markt is blijkt ook wel uit de data. Van de 346 miljoen dollar die in de markt stroomde afgelopen week, ging er 312 miljoen dollar naar Bitcoin-gerelateerde producten.

Op dit moment zijn vooral Bitcoin Exchange Traded Products (ETPs) populair. Afgelopen week waren deze producten verantwoordelijk voor 18 procent van de instromen, wat opnieuw toont dat deze ETPs steeds meer worden gebruikt om in Bitcoin te investeren.

Ook altcoins deden het afgelopen week goed. Zo mocht Ethereum bijvoorbeeld een instroom van 34 miljoen dollar noteren, terwijl Solana het met 3,5 miljoen dollar moest doen. Cardano, XRP, Polkadot en Chainlink zagen allemaal een instroom van tussen de 0,2 en 0,8 miljoen dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?