Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Rijke investeerders zitten achter de recente Bitcoin rally

Er wordt relatief weinig op het woord ‘Bitcoin’ gezocht volgens Google Trends. Echter, de mensen die interesse hebben in de digitale munt zijn zeer rijke investeerders.


BTC behoudt sterk momentum

Bitcoin blijft goed standhouden, zelfs na een grote rally. Gegevens tonen aan dat de opwaartse trend de afgelopen maanden waarschijnlijk is aangewakkerd door ‘slim geld’. Dit betekent dat particuliere beleggers grotendeels aan de zijlijn hebben gestaan, maar grote investeerders massaal geïnvesteerd hebben.

In 2017 bereikte Bitcoin een recordhoogte van $20.000. De vraag van particuliere beleggers lag toen op een hoogtepunt. De gegevens van Google Trends stegen enorm, de berichtgeving in de reguliere media nam merkbaar toe en de volumes op de spotmarkt namen explosief toe.

Deze keer is de interesse van Google Trends echter relatief laag voor het zoekwoord “Bitcoin”. Dit betekent dus dat ‘slim geld’ achter de prijsstijging zit.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Vermogende investeerders kopen Bitcoin

Het waren dus vooral vermogende investeerders die Bitcoin hebben gekocht, zo vertelt analist Willy Woo.

Gemiddeld transfervolume Bitcoin – Bron: Glassnode

Wanneer grote investeerders Bitcoin kopen, faciliteren ze de deals meestal via de over-the-counter-markt. In de loop van de tijd volgen spot- en derivatenmarkten de OTC-markt. Woo zei het volgende:

“Wie heeft er voor deze rally gezorgd? Het is slim geld … vermogende particulieren. Je kan zien dat de gemiddelde transactiewaarde veel is gestegen. OTC-desks zien dit ook. Bitcoin bevindt zich nog in de stealth-fase van zijn bull run.”

De trend dat rijke investeerders de rally leiden is optimistisch. Het laat namelijk zien dat Bitcoin zich nog in de beginfase van de bull run bevindt. Groot kapitaal van nieuwe particuliere en reguliere investeerders moet de cryptomarkt nog betreden.

Een andere grafiek schetst een vergelijkbare trend. Het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 100 BTC bereikte namelijk een hoogste punt in zeven maanden met 16.271.

Het aantal adressen met meer dan 100 BTC – Bron: Glassnode

Er stroomt nieuw geld binnen

Het is op zichzelf al optimistisch dat whales de afgelopen maanden consequent Bitcoin hebben gekocht. Daarnaast benadrukte Woo dat het aantal nieuwe whales ook is toegenomen.

De toename van meer vermogende individuen die Bitcoin verzamelen, valt samen met het begin van de enorme institutionele interesse in BTC.

Na de aankoop van BTC door Square ter waarde van $50 miljoen, nam het aantal vermogende investeerders op de Bitcoin-markt merkbaar toe. Woo legde dit uit:

“Het beste van alles is dat we niet alleen slim geld zien binnenstromen, het is nieuw slim geld. De oranje lijn staat voor het aantal nieuwe investeerders dat per uur binnenkomt dat voorheen ongezien was op de blockchain. Dit is echt bullish.”


Gegevens van Google Trends wijzen op een soortgelijk verhaal. Het zoekvolume voor het trefwoord ‘Bitcoin’ is momenteel minder dan 10% vergeleken met de top van 2017.

Bitcoin-zoekvolume op Google – Bron: Google Trends

Hoewel het zoekvolume voor Bitcoin laag blijft, is er een bijzonder grote belangstelling vanuit staten als Hawaii, Californië, Nevada en Washington. Interessant is dat Californië en Hawaï de staten zijn in 2020 met het derde en vierde hoogste inkomen per hoofd van de bevolking.

 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten