Bitcoin

Institutionele beleggers kiezen voor Bitcoin, niet voor goud

Uit een fragment van een financieel rapport van JP Morgan blijkt dat er veel meer geld in Grayscale’s Bitcoin Trust is geïnvesteerd dan alle goud ETF’s bij elkaar.


Investeerders wenden zich massaal tot Bitcoin

Steeds meer geaccrediteerde investeerders met een nettowaarde van meer dan $1 miljoen investeren in Bitcoin. Deze investeerders zijn onder meer naamloze vennootschappen, family offices en hedgefondsen.

JP Morgan, de grootste investeringsbank in de VS op basis van beheerd vermogen, meldt dat deze investeerders sinds 2019 de voorkeur geven aan Grayscale’s Bitcoin fonds boven goud ETF’s.

Een ETF is een financieel derivaat waarvan de waarde afhankelijk is van de onderliggende waarde die het ondersteunt. Grayscale’s fonds werkt eigenlijk hetzelfde. Het bedrijf laat beleggers investeren in Bitcoin zonder dat de beleggers daadwerkelijk de BTC zelf hoeven te bewaren.

Uit het rapport van JP Morgan blijkt nu dus dat steeds meer investeerders de voorkeur geven aan Bitcoin in plaats van goud.

Bitcoin trust VS goud ETF – Bron: Twitter

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin begint marktaandeel goud af te snoepen

Volgens de directeur van Grayscale, Michael Sonnenshein, heeft de Bitcoin trust niet alleen de goud ETF’s verslagen, maar neemt het langzaam maar zeker een marktaandeel van de edelmetaal markt af.

Tijdens de laatste week van oktober registreerde Grayscale de grootste instroom ooit naar de Bitcoin- en Ethereum-trust, en de trend zette zich door in november.

Een paar weken eerder kwam er ook al positief nieuws vanuit JP Morgan. Daarin werd geschreven dat de Bitcoin prijs mogelijk met een factor 10 zou kunnen stijgen. De interesse in Bitcoin steeg sterk vanaf april 2020, wat wijst op een stijgende interesse na de door COVID veroorzaakte marktcrash.

 

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving