Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Rijkste beleggers van de markt duwen Bitcoin naar $42.000

De Bitcoin koers tikte gisteren kortstondig de 42.000 dollar aan en dat lijkt onder andere het gevolg van het koopgedrag van de rijkste beleggers van de markt, namelijk de veelbesproken institutionele beleggers. Volgens een nieuw rapport van CoinShares hebben institutionele partijen afgelopen week weer 176 miljoen dollar in de markt gepompt, waarmee het totaal voor de afgelopen 10 weken op 1,76 miljard dollar komt.

Grootste stijging sinds oktober 2021

Deze gigantische run onder institutionele beleggers vormt de grootste sinds oktober 2021. Destijds was er veel hype over de lanceringen van Bitcoin Futures ETFs in de Verenigde Staten.

Ook weten we dat de Bitcoin koers vervolgens in november 2021 de voorlopige all-time high van 69.000 dollar noteerde. Kunnen we dat kunstje de komende maanden herhalen?

Volgens CoinShares zijn Amerika, Duitsland en Canada het meest actief op de markt, terwijl Bitcoin en Ethereum de meest interessante beleggingen zijn voor de rijkaards.

“Regionaal lag de focus op Canada, Duistland en Amerika, die instromen van 79 miljoen, 57 miljoen en 54 miljoen dollar mochten opschrijven”, zo staat in het rapport van CoinShares.

Bitcoin is de grote koning

Ook als het om institutioneel geld gaat is Bitcoin de grote koning. In totaal kwam er 133 miljoen dollar binnen voor de grootste munt van de markt, al was er ook een instroom van 3,6 miljoen dollar voor een Short Bitcoin fonds.

Dat is een fonds waarmee je kunt wedden op koersdalingen van Bitcoin.

Ethereum zag de afgelopen week 31 miljoen dollar aan instromen, waarmee het totaal over de afgelopen vijf weken op 134 miljoen dollar komt. Voor het eerst dit jaar zijn de netto-instromen daarmee positief voor Ethereum.

Waar Bitcoin een stijging van 1,6 miljard dollar aan kapitaal mag opschrijven, gaat het voor Ethereum om slechts 10 miljoen dollar. Solana doet het wat dat betreft nog beter, met een instroom van 143 miljoen dollar.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’