Ripple rechtszaak
Stablecoin

Ripple-advocaat haalt uit naar Amerikaanse autoriteiten

Als je het aan Ripple-advocaat John E. Deaton vraagt, dan moeten de Amerikaanse autoriteiten binnenkort met de billen bloot. Eerder oordeelde rechter Michael E. Wiles in de zaak van Voyager Digital al dat de wetgevers olie op het vuur gooiden en extra onzekerheid creëerden in een jonge markt. De constante zoektocht naar controle maakt dat veel partijen in de problemen komen en dat is volgens Wiles niet de bedoeling.

Wacht de SEC hetzelfde lot?

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple al lange tijd verwikkeld is in een juridisch gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Onderwerp van de rechtszaak is het vraagstuk of de XRP token van Ripple kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wetgeving.

Ripple is van mening dat dit niet het geval is, maar de SEC meent van wel. Als de SEC gelijk krijgt met hun verhaal, dan is de kans aanwezig dat Ripple gigantische boetes krijgt en de token van de beursplatformen verdwijnt. Het is namelijk niet toegestaan om zonder licenties effecten op een beursplatform te noteren.

“Als je het huidige wetgevende klimaat als onzeker kunt karakteriseren, dan kan het toekomstige klimaat van wet- en regelgeving alleen maar als onkenbaar kwalificeren”, aldus de rechter. Hij roept dus vooral om duidelijkheid en legt de schuld bij de Amerikaanse autoriteiten.

Volgens Deaton is dit een teken dat de SEC de zaak aan het verliezen is. “De waarheid is dat de SEC het recht niet aan zijn zijde heeft”, aldus een strijdbare Deaton.

De SEC slaat om zich heen

Overigens is de SEC dit jaar bijzonder actief te noemen binnen de crypto-wereld. Eerder dit jaar kreeg Gemini de financiële toezichthouder op zijn dak en later volgden ook Kraken en Paxos. Kraken kreeg te horen dat het zijn staking-programma in de Verenigde Staten moest sluiten.

Paxos, de uitgever van de Binance USD (BUSD) stablecoin, moest plotseling de uitgifte van nieuwe BUSD staken. Zij kunnen hierdoor alleen nog de bestaande omloop van BUSD managen, maar geen nieuwe tokens op de markt brengen.

Dat betekent dat de SEC heeft besloten om deze stablecoin van Paxos, die een market cap van meer dan 15 miljard had, een langzame dood te laten sterven.

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken