XRP_Ireland
Ripple

Ripple bereikt regelgevende mijlpaal in Ierland met goedkeuring van centrale bank

Het cryptocurrency-betalingsnetwerk Ripple heeft een belangrijke regelgevende mijlpaal bereikt in Ierland. De Central Bank of Ireland (CBI) heeft het bedrijf goedgekeurd als virtuele activadienstverlener (VASP). Met deze goedkeuring, aangekondigd op 19 december, wordt Ripple toegevoegd aan de CBI-lijst van geregistreerde VASP’s. Dit stelt het bedrijf in staat om in Ierland bepaalde digitale activadiensten aan te bieden.

Verschillende diensten mogen nu aangeboden worden

Volgens het VASP-register van het CBI kan Ripple nu transacties uitvoeren namens anderen, digitale activa verplaatsen tussen adressen of accounts, en crypto-uitwisselingsdiensten aanbieden tegen fiat-valuta. Ook mogen ze diensten aanbieden voor uitwisseling tussen verschillende cryptocurrencies en bewaardiensten.

Het VASP-register van het CBI bevat ook andere prominente cryptocurrency-bedrijven, zoals de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-exchange Coinbase, betalingsverwerker MoonPay, Gemini exchange en Zodia Custody.

Aanbieden van cryptodiensten binnen Europese Economische Ruimte

Ripple’s registratie maakt deel uit van een strategie om cryptodiensten aan te bieden aan klanten binnen de Europese Economische Ruimte, in afwachting van de goedkeuring van belangrijke Europese cryptocurrency-regelgeving, de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA). MiCA, die naar verwachting eind 2024 in werking treedt, is gericht op het vergroten van beleggersbescherming en het verbeteren van naleving van antiwitwaswetten.

Eric van Miltenburg, senior vice-president van strategische initiatieven bij Ripple, benadrukte het belang van deze stap: “Ierland heeft zich gepositioneerd als een ondersteunend rechtsgebied voor de virtuele activa-industrie, wat onze keuze voor Ierland als primaire basis voor EU-regelgeving versterkt.”

Ook vooruitgang geboekt in VS

Ripple, dat bijna twee jaar geleden zijn eerste kantoren in Ierland opende, heeft ook vooruitgang geboekt met zijn juridische kwesties in de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf behaalde een significante overwinning in de langlopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die in juli 2023 werd geïnitieerd.

Naast Ripple hebben ook andere bedrijven, zoals Coinbase, hun aanwezigheid in Europa en Ierland recentelijk vergroot. Coinbase kondigde in oktober 2023 aan Ierland officieel als zijn favoriete Europese crypto-hub te kiezen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?