Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO belicht enorme toename in DEX-handelsvolume

De decentrale beurs (DEX) van XRP Ledger heeft een significante groei gerapporteerd in het derde kwartaal. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft recent de prestaties van het platform benadrukt door te wijzen op een indrukwekkende verdrievoudiging van het handelsvolume op kwartaalbasis (QoQ).

Volgens het recent gepubliceerde marktrapport van Ripple werd de grootste groei geregistreerd in de periode van 12 juli tot 17 augustus. In deze tijdsspanne bereikten de handelsvolumes sporadisch hoogtepunten, met dagelijkse pieken tussen de $20 miljoen en $30 miljoen, vooral in het midden van augustus. Deze cijfers tonen een sterke toename van activiteit en interesse in de handel op de XRP Ledger DEX.

Diepgaande marktanalyse

Het kwartaalrapport Q3 2023 van Ripple levert diepgaand inzicht in de prestaties van de gedecentraliseerde exchange (DEX) van de XRP Ledger. In het derde kwartaal rapporteerde de DEX een indrukwekkend handelsvolume van $218,6 miljoen, wat een aanzienlijke toename betekent ten opzichte van de $51,6 miljoen in het tweede kwartaal. Ondanks een lichte daling in het aantal transacties van 99,3 miljoen in Q2 naar 90,4 miljoen in Q3, zagen we een positieve verschuiving in de gemiddelde slotkoers van XRP, die steeg van $0,48 naar $0,55.

Deze DEX, die sinds de start van de XRP Ledger in 2012 functioneert, speelt een cruciale rol als handelsplatform waar gebruikers tokens kunnen uitwisselen met XRP en andere digitale activa. Het is ook opmerkelijk dat de spot trading volumes aanzienlijk zijn toegenomen volgend op een gerechtelijke uitspraak in de zaak van Ripple tegen de SEC. Het volume bereikte een piek van bijna $4 miljard op 13 juli en stabiliseerde aan het eind van het kwartaal met dagelijkse handelsvolumes tussen de $300 en $400 miljoen. Opvallend is dat Binance een dominante speler bleef op de XRP-markt, met een consistent marktaandeel van ongeveer 60% gedurende het derde kwartaal.

Herstel van XRP en optimistische vooruitzichten

Na een uitdagende periode gekenmerkt door een significante daling van de prijs in de tweede helft van augustus, vertoont de cryptocurrency XRP tekenen van herstel. Volgens data-analysebedrijf Santiment heeft XRP recentelijk de $0,60-grens bereikt, een prijsniveau dat het sinds de scherpe daling op 16 augustus niet meer had gezien. Dit herstel van de prijs valt samen met een toename in activiteit van zogenaamde ‘walvissen’, de grotere marktdeelnemers, wat duidt op een hernieuwde interesse in deze cryptocurrency.

In het licht van dit optimisme is ook het aantal XRP-wallets dat minimaal 10.000 XRP bevat naar een recordhoogte gestegen. Dit suggereert dat investeerders hun vertrouwen en betrokkenheid bij de XRP-gemeenschap versterken. De combinatie van deze positieve trends en de toenemende acceptatie onderstrepen de weerbaarheid en het potentieel van de XRP Ledger’s gedecentraliseerde exchange (DEX), wat wijst op een veelbelovende toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers