garlinghouse
Ripple

Ripple CEO blijft positief over Spot XRP ETF

Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse blijft positief over de komst van een XRP ETF. Het succes van de Spot Bitcoin ETFs maakt menig project jaloers en zorgt natuurlijk voor de hoop dat zij in de toekomst aan de beurt zijn. De grote vraag is alleen of er überhaupt wel institutionele interesse zou zijn voor een asset als XRP.

Je zou verwachten dat ze daarvoor misschien eerst eens met een product moeten komen dat daadwerkelijk voor miljarden dollars wordt gebruikt.

Bitcoin ETFs zijn slechts het begin?

Ondanks het feit dat veel grote investeerders waarschijnlijk niets zien in XRP, zijn de Spot Bitcoin ETFs volgens Garlinghouse “pas het begin” van de revolutie.

“Ik denk dat het logisch is als er meer ETFs komen. De verdrietige realiteit van wat we zagen met Bitcoin, is dat de SEC enkel en alleen door het verliezen van de rechtszaak tegen Grayscale besloot om de ETF goed te keuren.

Naar mijn mening maakt een ETF de markt veiliger en meer robuust”, aldus de onderbouwing van Garlinghouse voor de komst van een XRP ETF.

In principe heeft hij daar wel een punt mee. Het geeft investeerders immer de mogelijkheid om op een veilige manier in cryptomunten te investeren. Om Bitcoin te kopen kunnen investeerders nu terecht bij BlackRock en dat staat toch net iets anders dan Binance.

Al zijn er binnen de crypto-industrie natuurlijk genoeg grote namen die zich netjes aan de regels houden. Dat neemt niet weg dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat crypto-bedrijven hetzelfde vertrouwen genieten als een BlackRock.

Is een Spot XRP ETF wel nodig?

Dan is er ook nog het argument dat een Spot XRP ETF misschien helemaal niet nodig is. Dat zou het geval zijn als institutionele beleggers ervoor kiezen om de asset direct aan te houden, in plaats van via de aandelen van een exchange-traded fund (ETF).

Tot nu toe is daar echter weinig tot geen bewijs voor. Bitcoin heeft al moeite zat gehad om institutionele beleggers te overtuigen van zijn toegevoegde waarde.

Niet lang geleden riepen de hoge heren en dames van BlackRock nog dat Bitcoin een onzinnige en waardeloze investering was.

Nu is de grootste vermogensbeheerder compleet omgedraaid. Al wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat hetzelfde zal gebeuren met XRP. Vooralsnog moeten de echte toepassingen op grote schaal nog komen voor dat stukje technologie.

Na jaren en jaren van ontwikkeling is het nog maar de vraag of die toepassingen er ooit gaan komen. Wat denk jij?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC