Ripple CEO Brad Garlinghouse licht banken in over crypto

De missie van Garlinghouse is om de angst van bankiers over cryptocurrencies weg te nemen. Hij wil ze aan boord te krijgen van de nieuwe beleggingscategorie.


Banken geruststellen

Tijdens een interview met CNN legde Garlinghouse uit dat “zodra toezichthouders begrijpen dat de regelgevingskaders niet worden omzeild, ze zich zeer snel zeer op hun gemak voelen.”

Garlinghouse zei dat iemand op het World Economic Forum in Davos hem vertelde dat “crypto daar nog steeds slecht bekend staat”. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het uitleggen aan bankiers hoe crypto problemen kan oplossen en zich toch aan de wet houdt. Dat komt door hun traditionele houding tegenover financiën. Hij zei hier het volgende over:

“Ik heb veel ontmoetingen met regelgevers en ontmoetingen met seniore mensen bij banken. Daarbij leg ik hen uit hoe crypto kan worden gebruikt, met name XRP. Hoe het kan worden gebruikt om een echt probleem op te lossen, niet om regulatie te omzeilen. Zodra mensen dat begrijpen, raken ze heel snel ontwapend, en staat het niet meer slecht bekend.”

Garlinghouse ging ook in op de adoptie van Ripple’s crypto-token, XRP. Hij merkte op dat het vorige week werd gebruikt voor $54 miljoen aan kasstromen naar Mexico. Hij beweerde dat dit 7,5% van de totale stroom Amerikaanse dollars naar Mexicaanse peso is. Dit staat tegenover ongeveer 3% in december.

De CEO legde uit dat een dergelijke snelle groei te wijten is aan het feit dat “liquiditeit liquiditeit verwekt”. Garlinghouse zei dat de waarde van een product als XRP-gebaseerde on-demand liquiditeit toeneemt met de liquiditeit van de markt. De liquiditeit neemt toe wanneer – aangetrokken door de hoge liquiditeit – meer instellingen toetreden tot het netwerk.


De snelle ontwikkeling van Ripple

Vanaf oktober 2019 had Ripple 168 klanten. Deze bestonden uit 118 banken, 16 bedrijven voor geldovermakingen, zeven buitenlandse valutabedrijven, twee cryptocurrency exchanges, 11 betalingsproviders, zes software- en technologiebedrijven en acht anderen, waaronder Deloitte.

Bank Asia, een in Bangladesh gevestigde bank met $3,4 miljard aan activa, is eerder deze maand toegetreden tot Ripple’s blockchain-gebaseerde netwerk voor financiële dienstverlening, RippleNet.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken