Brad garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de afgelopen twee dagen de krantenkoppen gehaald door achter twee van de grootste crypto-beurzen ter wereld aan te gaan en hen te beschuldigen van het verkopen van niet-geregistreerde effecten.

Terwijl de SEC-voorzitter beweert dat deze acties voor het grotere goed van investeerders zijn, gelooft de CEO van Ripple – Brad Garlinghouse – dat er een andere reden is.

Rechtszaken tegen Binance en Coinbase

In een tijdsbestek van slechts 24 uur heeft de SEC twee zeer belangrijke rechtszaken aangespannen tegen twee van de grootste spelers in de crypto-wereld: Binance en Coinbase.

Deze zaken hebben enkele kleine verschillen, maar in de kern beweren ze allebei dat de beurzen niet-geregistreerde effecten verkopen (en uitgeven in het geval van Binance) in de vorm van verschillende cryptocurrencies, waaronder BNB, BUSD, SOL, MATIC, ADA en nog ongeveer 60 andere.

Ripple CEO bekritiseert de SEC

Het is interessant dat de rechtszaken geen melding maken van de XRP-token, ondanks dat de SEC al meer dan twee jaar een juridische strijd voert tegen Ripple met betrekking tot hetzelfde onderwerp. Desalniettemin heeft de CEO van Ripple besloten om zich uit te spreken over de kwestie, ook al heeft hij in het verleden herhaaldelijk kritiek geuit op de SEC.

Garlinghouse is het oneens met het verhaal van Gary Gensler dat de Commissie goed is voor innovatie. Hij beweert zelfs dat de SEC probeert te laten zien dat ze waakzaam zijn, omdat ze vorig jaar niet in staat waren om de FTX-crash te voorkomen, ondanks hun rol in het toezicht.

Bovendien zegt de CEO van Ripple dat Gensler en zijn bureau zich met te veel bemoeien, omdat ze niet de “macht hebben waar hij zo wanhopig naar hunkert”.

Regulatie nieuws

FBI waarschuwt Amerikanen tegen ongeregistreerde cryptodiensten
Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?