Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CEO: Dollar zal steeds meer waarde verliezen

Na een waanzinnig jaar in bijna alle betekenissen van het woord, vragen veel bedrijven zich af hoe ze verder moeten gaan, zei Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple.


De pandemie verandert alles

“De pandemie gooit zoveel speelboeken uit het raam”, stelde hij in een tweet van 28 augustus. “De uitspraken van de Fed druisen in tegen decennia van precedenten”, zei hij, wijzend op een artikel van 27 augustus uit de Wall Street Journal over de keuze van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentetarieven laag te houden ten koste van mogelijk hogere inflatie.

“Er zijn tekenen die wijzen op een verdere daling van de dollar op korte termijn (wat leidt tot verdere diversificatie van activa, wat zeker goed zal zijn voor crypto),” voegde Garlinghouse toe.

Sinds het begin van de angst voor COVID-19 en de preventiemaatregelen in maart, is de Amerikaanse economie op zijn kant gedraaid. Hoge werkloosheid, het drukken van enorme sommen geld, bedrijven die moeten sluiten en een overvloed aan andere factoren hebben een gigantische puzzel gecreëerd.

Rentetarieven en inflatie gelden als twee instrumenten waarmee de Amerikaanse regering heeft gerommeld als pogingen om oplossingen te verzinnen. Volgens steeds meer analisten is de enige optie, voor investeerders die zich willen beschermen tegen inflatie, het kopen van Bitcoin of goud.

Volgens Tyler Winklevoss is Bitcoin zelfs een betere hedge dan het edelmetaal. Hij beschreef onlangs nog een scenario waarin Bitcoin de $500.000 kan bereiken.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten