garlinghouse
Ripple

Ripple CEO voorspelt komst XRP, Solana en Cardano ETF’s

Nu de Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, wordt er volop gespeculeerd over welke cryptocurrency hierna aan de beurt zal zijn voor een dergelijk fonds.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft zich nu ook in de discussie gemengd en voorspelt de onvermijdelijke goedkeuring van ETF’s voor XRP, Solana (SOL) en Cardano (ADA).

Meer crypto ETF’s aanstaande?

Tijdens Consensus 2024, een van de grootste en meest invloedrijke jaarlijkse crypto-conferenties, sprak Garlinghouse over de vraag of er in de toekomst meer altcoins een eigen Amerikaanse spot ETF zullen krijgen.

Garlinghouse is erg positief gezind en denkt dat de Amerikaanse Secutities and Exchange Commission (SEC) in de toekomst meer spot ETF’s toe zal staan voor cryptomunten. “Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is, en het is onvermijdelijk dat er een XRP ETF komt, er komt een Solana (SOL) ETF, er komt een Cardano (ADA) ETF, en dat is geweldig,” zei hij.

Volgens Garlinghouse, die al sinds 2016 de CEO van Ripple is, zou het proces tot goedkeuring van deze nieuwe altcoin ETF’s uitdagend kunnen zijn maar hij beschouwt dit als tijdelijke hindernissen die overwonnen zullen worden. 

Vorige week kon je ook al lezen dat de Britse megabank Standared Chartered dezelfde verwachting deelt. Specifiek voorspelde analist Geoffrey Kendrick dat de SEC tegen 2025 ETF’s voor Solana en XRP zal goedkeuren.

Frustratie over crypto-regelgeving

Tijdens het crypto-evenement uitte Garlinghouse, niet voor de eerste keer, tevens zijn frustratie over het gebrek aan duidelijke en consistentie in de Amerikaanse crypto-regelgeving, specifiek vanuit de SEC. 

Hij bekritiseert SEC-hoofd Gary Gensler omdat hij, ondanks meerdere oproepen voor verduidelijking door het Congres, geen antwoorden geeft op duidelijke vragen, zoals of ether een effect (security) is. Ook wordt Gensler’s standpunt onder aanval genomen dat de huidige regels duidelijk zijn en geen aanpassing nodig hebben.

Vorige week werd de nieuwe FIT21 crypto-wetgeving aangenomen in het Huis van Afgevaardigden die een einde zou moeten maken aan de onduidelijke crypto-regulering in de Verenigde Staten.

De wetgeving zal duidelijkheid moeten verschaffen voor de classificatie van cryptocurrencies als effecten of digitale grondstoffen en meer autoriteit geven aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Of de wet ook de Senaat overleeft, en daadwerkelijk ingevoerd zal worden, is natuurlijk nog de grote vraag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken