Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CTO: “Overweeg serieus om wat crypto te verkopen”

David Schwartz, de CTO van Ripple Labs, heeft vandaag investeringsadvies gegeven. Het komt echter wel op een vreemd moment.


Schwartz over het verkopen van crypto

Schwartz tweette vandaag het volende bericht:

“Als je zo veel crypto bezit dat het je leven kan veranderen, neem dan de tijd om serieus te overwegen om er een paar te verkopen om je risico en blootstelling te verminderen. Dit is geen voorspelling over wat de markt zal doen maar gewoon een advies.” Zo tweette Schwartz.

Schwartz heeft in het verleden zijn eigen advies gevolgd, maar dat pakte niet al te goed uit. Hij verkocht in 2019 namelijk voor 40.000 ETH-tokens voor slechts 1 dollar per stuk om zonnepanelen te kopen. In de laatste thread suggereerde hij dat het achteraf niet verstandig was alles te verkopen.

”Ik denk dat ik dacht dat ik terug zou gaan en ik het weer zou kopen. Maar dat gebeurde niet. Je kunt er natuurlijk ook spijt van krijgen dat je te weinig risico hebt genomen.” Zo tweette hij.

De tweets van Schwartz zijn toch best een goed advies. Wanneer je risicovolle investering enorm zijn gestegen is het geen gek idee om wat winst op te nemen. Dat is de reden waarom pensioenfondsen elk jaar opnieuw in evenwicht worden gebracht om het percentage obligaties ten opzichte van aandelen te verhogen.


Rechtszaak tegen Ripple Labs

De tweets komen te midden van de SEC-rechtszaak tegen Ripple Labs. De rechtszaak gaat over wat de SEC beschouwt als niet-geregistreerde securities verkopen van de XRP-token. Die zaak hangt af van de vraag of XRP in feite een securitie is of slechts een virtuele valuta. Dit laatste is hoe de SEC naar de Bitcoin en Ethereum kijkt, Ripple hoopt op dezelfde manier te worden behandeld.

Ripple diende onlangs een motie in om de rechtszaak van de SEC af te wijzen nadat het technologiebedrijf drie belangrijke beslissingen had gewonnen. Ten eerste zal de SEC enkele documenten moeten delen waarin zijn besprekingen over Ripple, Bitcoin en Ethereum worden beschreven. Ten tweede kan Ripple de privé-e-mailuitwisselingen van zijn leidinggevenden bewerken. En als laatste werd het verzoek van de SEC om persoonlijke financiële gegevens van leidinggevenden afgewezen.

Ondanks dat de rechtszaak de goede kant op begint te schuiven voor Ripple is het gevaar nog niet over. Pas wanneer er een schikking getroffen is of er een definitieve uitspraak is gedaan door de rechter kunnen XRP investeerders opgelucht adem halen. Schwartz suggereerde trouwens niet om XRP te verkopen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten