Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple dreigt Amerika te verlaten vanwege regelgeving

Chris Larsen van Ripple zei vandaag dat zijn bedrijf, nu gevestigd in San Francisco, naar het buitenland zou kunnen verhuizen als de VS geen regelgevende omgeving creëert waardoor cryptocurrency-bedrijven wereldwijd kunnen concurreren.


Ripple wil naar Europa of Azië

Larsen zei op de LA Blockhain Summit het volgende: “Om eerlijk te zijn, willen we zelfs ons hoofdkantoor verplaatsen naar een veel vriendelijker rechtsgebied.”

Hij wees op locaties in Europa en Azië die “FinTech-centra van de wereld” willen worden. Hij denkt er aan om Ripple te verplaatsen naar Londen, Zwitserland, Singapore of Japan.

Met de bovengenoemde rechtsgebieden heb je het voordeel dat de kapitaalmarkten, de toezichthouders en de vernieuwers allemaal in dezelfde stad plaatsvinden.” Dat is niet het geval in de VS, waar investeerders uit New York, wetgevers in Washington en tech-ondernemers in Silicon Valley ‘elkaar niet begrijpen’.


Er is geen regelgevingskader waarop Ripple kan vertrouwen

Ripple Labs, dat de XRP token heeft opgericht, is in een voortdurende oorlog met beleggers die beweren dat XRP de effectenwetten heeft omzeild. De ervaring van Ripple om zichzelf te verdedigen in rechtszaken heeft ongetwijfeld de opmerkingen van Larsen gekleurd, aangezien er geen solide crypto-regelgevingskader is waarop Ripple kan vertrouwen.

Ripple heeft op dit moment 500 werknemers in negen kantoren, waarvan vele in de VS.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten