Ripple, XRP
Ripple

Ripple en Whales verplaatsen 350 miljoen XRP tijdens koersval

Onlangs is er een toename geweest van grote XRP-transacties, aangezien Ripple Labs en andere XRP-whales in slechts enkele uren meer dan 350 miljoen tokens, met een waarde van $160 miljoen, hebben verplaatst.

De transacties vielen samen met de onrust op de markt, waardoor de XRP-prijs voor het eerst in vier weken onder het niveau van $0,46 zakte.

Ripple verplaatst 120 miljoen XRP

Zoals benadrukt door Whale Alert, vond de eerste transactie van Ripple plaats op 24 april om 20:17 (Nederlandse tijd) en omvatte de overdracht van 50 miljoen XRP (ter waarde van $22,8 miljoen) naar een ander adres. Uit onderzoek blijkt dat het ontvangstadres eveneens eigendom is van Ripple.

Vlak na de transactie verstuurde het ontvangende adres alle ontvangen tokens plus nog 20 miljoen meer tokens weg. Het adres heeft 70 miljoen XRP (ter waarde van $32 miljoen) overgebracht naar een andere, aan Ripple gelieerde wallet. Uiteindelijk werden de 70 miljoen XRP-tokens naar Bitso, Bitstamp en Independent Reserve gestuurd.

Dergelijke transacties zijn niet ongewoon, aangezien Ripple regelmatig miljoenen XRP naar andere partijen verstuurt om aan On-Demand Liquidity (ODL) vereisten te voldoen. Het is belangrijk om te weten dat David Schwartz, de CTO van Ripple, onlangs heeft bevestigd dat het bedrijf XRP verkoopt om het eigen bezit te verminderen. In het tweede kwartaal van 2022 heeft Ripple voor $226 miljoen aan XRP verkocht.

Andere grote transacties

Naast de recente transacties van Ripple, hebben andere whales in totaal meer dan 230 miljoen XRP-tokens (ter waarde van $105 miljoen) verplaatst in vijf afzonderlijke transacties. De eerste en grootste transactie betrof de overdracht van 108,9 miljoen XRP (ter waarde van $49,9 miljoen) tussen twee onbekende adressen op 23 april om 23:53 (Nederlandse tijd).

Slechts drie uur later heeft een onbekende wallet 28 miljoen XRP (ter waarde van $12,9 miljoen) overgemaakt naar een Bitstamp-adres. Twee minuten na de instroom bij Bitstamp, voerde Bitso een interne overboeking uit ter waarde van 42 miljoen XRP (ter waarde van $19,3 miljoen).

De andere twee transacties vonden plaats na de bewegingen van Ripple, waarbij de eerste betrekking had op de overdracht van 26 miljoen XRP (ter waarde van $11,9 miljoen) van een niet-geïdentificeerde wallet naar Bitstamp op 25 april om 01:28 (Nederlandse tijd). Twee minuten later voerde Bitso nog een interne overboeking uit voor een bedrag van 25,6 miljoen XRP (ter waarde van $11,9 miljoen).

XRP heeft het zwaar

Deze grote whale-transacties doen zich voor op een moment dat XRP moeite heeft om boven het prijsniveau van $0,46 te blijven. De recente daling in de gehele markt heeft geleid tot een afname van het hoogtepunt van $0,53 op 19 april naar het laagste niveau in 4 weken van $0,4448 op 21 april.

Ondanks een bescheiden herstel, ondervindt XRP momenteel moeilijkheden om boven de $0,46 uit te komen en wordt het momenteel verhandeld voor $0,4585, een daling van 3% in de afgelopen 24 uur.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen