Ripple, xrp
Ripple

Ripple gaat samenwerken met de oudste bank van Thailand

Ripple wil zijn aanwezigheid in Azië uitbreiden en een nieuw partnerschap aangaan met Siam Commercial Bank. De bank zal naar verluidt een nieuw type mobiele applicatie ontwikkelen voor snellere en goedkopere cross-border betalingen. Deze grensoverschrijdende betalingen zullen vervolgens op het Ripple netwerk worden uitgevoerd.


Samenwerking met Siam Commercial bank

Ripple kondigde onlangs haar nieuwste samenwerking aan met de oudste bank van Thailand, genaamd de Sian Commercial Bank (SCB). De bank maakt een applicatie die op het Ripple netwerk gaat draaien. Deze App krijgt de naam: SCB Easy. De app gaat gebruikt worden voor goedkope grensoverschrijdende betalingen.

Volgens de verklaring zal de app zich in eerste instantie richten op de Aziatische markt. De reden hiervoor is dat daar acht van de tien grootste landen, die werken met mobiele betalingen, te vinden zijn. Bovendien zegt de senior vice president van de bank, genaamd Arthit Sriumporn, dat mensen moeilijkheden ondervinden wanneer zij geld verzenden. Het nieuwe product van de bank zal op de volgende manier hulp bieden:

“Het is momenteel heel moeilijk om op één dag zowel geld te verzenden als te ontvangen. Mensen moeten fysiek naar een filiaal van een bank gaan, lange gecompliceerde formulieren invullen en wachten op betalingen. Met onze service kunnen de gebruiker uit het buitenland betalingen overmaken en direct geld ontvangen. ”

Bovendien meldt het rapport dat de betaling binnen 40 seconden zijn voltooid. Dit is het gevolg van het snelle en tevens goedkope systeem van Ripple. De samenwerking tussen de twee zal ook in de nabije toekomst cross-border QR-betalingen mogelijk maken.


Ripple’s ontwikkelingen en XRP

In het einde van 2019 kondigde Ripple zijn plannen aan om ook in Zuid-Amerika uit te gaan breiden. Het bedrijf heeft al verschillende partnerschappen gesloten met enkele grote banken in Brazilië om XRP te gebruiken voor overmakingen. De algemeen directeur van het land zei dat Ripple niet alleen in Brazilië, maar in de hele Zuid-Amerikaanse regio met andere vestigingen zal samenwerken om meer toegankelijke betalingsoplossingen te bieden.

Onlangs zagen we de XRP enorm stijgen. De Ripple koers steeg snel met meer dan 10% tot een prijs van meer dan $ 0,225. Echter is de prijs sindsdien teruggekeerd naar het huidige niveau van $ 0,204.