Ripple

Ripple gaat in 2020 verder uitbreiden in Brazilië

Ripple is van plan om in 2020 verder uit te breiden in Brazilië. Met deze uitbreiding willen ze de transactie markt in Latijns-Amerika gaan verkennen.


Ripple’s kansen zullen enorm groeien

Dit jaar is Ripple samenwerkingsverbanden aangegaan met tal van grote banken die in Brazilië gevestigd zijn. Ook heeft Ripple een kantoor in dit land opgezet. De cryptocurrency-gigant in Silicon Valley heeft aan Reuters laten weten dat het in 2020 van plan is nog meer samenwerkingen in Brazilië aan te gaan.

De CEO van Ripple in Brazilië, genaamd Luiz Antonio Sacco, zegt het volgende:

“Met opeenvolgende vorderingen in de Braziliaanse regelgeving om financiële transacties, waaronder internationale transacties, te vergemakkelijken, zullen de kansen hier de komende jaren enorm groeien.”

 

Brazilië is een enorm grote markt

Dit jaar bedroeg het bedrag aan overboekingstransacties tussen Brazilië en andere landen $4,6 miljard dollar, wat 10 procent meer is dan in dezelfde periode in 2018. Het grootste deel van deze geldoverdrachten gebeurde via Swift, de belangrijkste rivaal van de Ripple.

Omdat Ripple veel met banken samenwerkt, streeft het ook naar perfecte relaties met toezichthouders. Voor dit doel richtte Ripple dit najaar een kantoor op in Washington D.C. Bovendien heeft het bedrijf recentelijk een aanvullende investering van $200 miljoen binnengehaald. Ripple blijft dus flink aan de weg timmeren.


Ripple zeer populair in Japan

Er zijn niet alleen veel kansen in Brazilië. Ook in Japan wordt XRP steeds populairder. Volgens de CEO van het bedrijf genaamd ‘CipherTrace’ beginnen steeds meer Japanse banken de munt van Ripple te gebruiken. De CEO zegt het volgende:

“Dus er zijn meer dan 1600 cryptocurrencies die blockchain gebruiken. We hebben allemaal waarschijnlijk gehoord over Bitcoin, sommigen van ons over Ethereum. In Japan begint bijna elke bank te werken met een munt die XRP wordt genoemd.”