ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple gaat samenwerken met Thaise ‘DeeMoney’

Ripple heeft aangekondigd dat er weer een nieuw internationaal bedrijf zich heeft aangesloten bij RippleNet. Dit om snellere transacties mogelijk te maken.


Ripple’s nieuwe partner

Het Ripple netwerk, dat snelle betalingen over de landsgrenzen mogelijk maakt, telde in november vorig jaar al meer dan 300 partners. Deze groep van partners omvat zowel banken als geldtransactie bedrijven als MoneyGram.

Nu kondigt Ripple weer een nieuwe klant aan. Met deze samenwerking kan Ripple zijn aanwezigheid in Azië versterken. De nieuwe klant is het Thaise ‘DeeMoney’.


Wat is DeeMoney?

DeeMoney is een in Thailand gevestigd Fintech bedrijf. Het bedrijf voert internationale betalingen uit en gaat vanaf nu het RippleNet gebruiken voor deze betalingen. Volgens de aankondiging op de website van Ripple is DeeMoney het eerste financiële bedrijf in Thailand dat Ripple gebruikt en geen bankdiensten aanbiedt.

DeeMoney zal vooral de voordelen van het RippleNet gebruiken om betalingen aan Thailand vanuit de omliggende landen, zoals Zuid-Korea, Indonesie en Singapore mogelijk te maken. Ook transacties vanuit Israel en het Midden-Oosten zullen via het RippleNet plaatsvinden.


Belangrijke partner voor Ripple

Volgens gegevens werken er momenteel ongeveer een miljoen Thaise inwoners over de hele wereld die geld terugsturen naar hun thuisland. Elke ontvanger in Thailand die DeeMoney gebruikt, ontvangt zijn geld uit het buitenland rechtstreeks op zijn bankrekening.

Wanneer de volgende fase van het partnerschap tussen de twee bedrijven begint, zal DeeMoney ook betalingen die verzonden worden vanuit Thailand met het RippleNet versturen. Hiervoor moeten wel eerst geschikte bankinstellingen gevonden worden om mee samen te werken. De DeeMoney CEO, Aswin Phlaphongphanich, zei:

“We zijn verheugd om samen te werken met Ripple omdat we samen de financiering in Thailand willen democratiseren door een nieuw niveau van efficiëntie en toegankelijkheid voor grensoverschrijdende transacties van en naar de natie te brengen.”

Ripple beschouwt DeeMoney als een belangrijke speler op het gebied van geldovermakingen in Thailand en is verheugd dat dit de eerste niet-bancaire instelling is die RippleNet in het land gebruikt.