Ripple Nieuws

Ripple geeft opnieuw 1 miljard XRP tokens vrij

Ripple heeft weer 1 miljard XRP tokens, ter waarde van $705 miljoen, ontgrendeld vanuit zijn escrow wallet, zo laat het twitter account ‘Whale Alert’ zien.


1 miljard XRP tokens

Ripple heeft de tokens in twee batches van 500 miljoen tokens op de markt gebracht.

Ripple mag elke maand 1 miljard XRP tokens vrijgeven vanuit zijn escrow om op de markt te verkopen. Het bedrijf vertelt dat dat is om de munt liquide te houden, maar in feite is het natuurlijk ook een prachtige bijverdienste voor het bedrijf. De rest van de tokens die het bezit wordt achtergehouden op speciale escrow rekeningen.


Ripple koers zakt terug

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,66. Dit terwijl het een dag geleden nog rond een hoogtepunt van $0,71 kwam. Sindsdien is de prijs dus weer wat ingezakt.

XRP 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Volgens verschillende technisch analisten is het lastig te voorspellen wat de XRP prijs in de komende tijd gaat doen. Dit omdat de koers vooral beïnvloed wordt door de Bitcoin koers en natuurlijk de lopende rechtszaak van de SEC. Pas wanneer er meer duidelijkheid komt in de juridische strijd zal de prijs weer kunnen losbarsten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten