Newsbit

Ripple (XRP)

Ripple is vanaf nu geregistreerd als een bedrijf in Wyoming

Ripple (XRP)

Ripple Labs heeft een bedrijf geregistreerd in Wyoming. Dit doen ze omdat deze staat veel crypto vriendelijker is dan andere Amerikaanse staten.


Steeds meer crypto bedrijven naar Wyoming

Volgens gegevens wordt het bedrijf ‘Ripple Markets WY LLC’ als een naamloze vennootschap vermeld. Ripple deed deze aanvraag voor het eerst in februari 2020. Nu is het dus goedgekeurd en zal het bedrijf zich vestigen in de plaats Cheyenne.

“Steeds meer crypto bedrijven realiseren zich dat Wyoming een betere plek is dan Delaware vanwege onze crypto vriendelijke wetten”, zei Caitlin Long op Twitter.

Caitlin Long is de CEO van de digitale bank Avanti Bank en zit daarnaast in een blockchain commissie van de staat. Ze zegt dat meer crypto bedrijven als Ripple moeten overwegen om naar Wyoming te verhuizen omdat de staat geen bedrijfs- of franchisebelastingen heeft en cryptocurrencies zijn vrijgesteld van onroerendgoed- en omzetbelasting.

Naast deze voordelen is Cynthia Lummis er senator. Lummis is een van de eersten die zegt dat digitale activa een belangrijk onderdeel van haar wetgevingsagenda zullen zijn.


Ripple’s hoofdkantoor blijft vooralsnog in San Fransico

Het lijkt er niet op dat Ripple zijn hoofdkantoor zal verhuizen naar de Wyoming, aangezien het hoofdkantoor nog steeds wordt vermeld in San Francisco. Zowel mede-oprichter Chris Larsen als CEO Brad Garlinghouse hebben echter gezegd dat ze ontevreden zijn over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving over crypto en blockchain in de Verenigde Staten. Er werd dan ook gesproken om het hoofdkantoor van het bedrijf in Japan te vestigen.

Toch is het goed nieuws voor Wyoming. Het wordt steeds duidelijker dat het één van de meest aantrekkelijke Amerikaanse staten voor crypto- en blockchain-bedrijven is. Vorig jaar verleende de Wyoming State Banking Board crypto-exchange Kraken goedkeuring om als een crypto-bank te opereren. Ook nodigde senator Lummis Elon Musk uit om te overwegen om naar de staat te verhuizen.

Ripple’s XRP token presteert vandaag goed. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond de $0,59, wat een dagelijkse prijsstijging van 8 procent betekent. De kans is groot dat we vandaag meer volatiliteit gaan zien aangezien de eerste voor-hoorzitting van de rechtszaak tegen de SEC vandaag begint.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top